Stad maakt zich op voor tiende Antwerp Pride

Dit jaar viert de Antwerp Pride haar tiende verjaardag. Van donderdag 10 tot en met zondag 13 augustus zal Antwerpen meevieren met de holebi- en transgendergemeenschap. Hoogtepunt wordt de parade op zaterdag.

Dit jaar kiest de organisatie van Antwerp Pride niet voor een specifiek thema maar zal er teruggeblikt worden op de voorbije tien jaar. Zo zal er in het Felixarchief een kleine tentoonstelling lopen die de voorbije tien jaar Antwerp Pride in beeld en video weergeeft. Anders dan de voorbije jaren zal de officiële opening dit jaar plaatsvinden in het MoMu op donderdag 10 augustus om 19 uur omdat het stadhuis dicht is voor renovatie.


Het hoogtepunt van Antwerp Pride is natuurlijk De Pride Parade. Die zal plaatsvinden op zaterdag 12 augustus en start om 14 uur aan de Vlaamse Kaai. Zoals gebruikelijk zal de route lopen via de Verschansingskaai, Leopold De Waalplaats, Karel Rogierstraat, Marnixplaats, Scheldestraat en de Scheldekaaien om uiteindelijk iets voorbij Het Steen te stoppen.

Love united Festival

Na de parade vindt aan de Cruise Turminal een nieuw concept plaats: Love United Festival. Een groot feest met twee podia met tal van acts en optredens.


Op verschillende locaties in Antwerpen vindt van 5 tot 13 augustus het kunstenfestival Antwerp Queer Arts Festival plaats. Voor het eerst zal dat festival onder leiding staan van artistiek directeur Gregory Frateur, bekend van Dez Mona. Binnen het thema queer wordt een wereld aan schoonheid onderzocht.


Alle info via www.antwerppride.com. (ADA)