Stad keurt mars tegen seksueel geweld goed: “Daders moeten zwaarder gestraft worden”

Julie Van Espen werd afgelopen zaterdag vermoord.
rv Julie Van Espen werd afgelopen zaterdag vermoord.
Na de moord op de 23-jarige studente Julie Van Espen vindt op zondag 12 mei een stille mars plaats in Antwerpen. De mars start om 14 uur op het Koningin Astridplein en gaat richting Steenplein. De stad heeft de aanvraag voor de mars zonet goedgekeurd.

De organisatoren willen in Antwerpen protesteren tegen seksueel en ander geweld in het algemeen en steun uitspreken aan slachtoffers ervan. “In stilte maar hopelijk in grote getale zullen wij actie voeren tegen een juridisch beleid dat faalt en slachtoffers van seksueel en ander geweld in de steek laat”, klinkt het bij de organisatie. “Door talrijk aanwezig te zijn, vragen wij beleidsmakers om daadkrachtiger op te treden tegen daders en straffen te verhogen.”

Julie Van Espen woonde in Schilde, maar studeerde aan de Universiteit Antwerpen. Ze verdween zaterdagavond toen ze met de fiets onderweg was naar Antwerpen om er met vriendinnen af te spreken. Gisteren werd haar lichaam gevonden in het Albertkanaal. Een 39-jarige man, Steve Bakelmans uit Antwerpen, zit momenteel in de cel op verdenking van moord, hij heeft de feiten bekend.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gaëlle Martens

  @andy het gaat hier om poging tot verkrachting. Waarna een moord gepleegd is Natuurlijk valt dit onder seksueel geweld. Een vrouw in de bil knijpen zonder dat ze dit wil, is ook aanranding!! Een rechter zal wel het verschil weten tussen een seksueel geweld en een aanranding, toch zijn deze allebei zeker onacceptabel. Laat de vrouwen met rust.

 • Andy Verachtert

  Graag nog even duidelijk maken wat er verstaan wordt onder "seksueel geweld"? Gaat het over een misverstand met uw lief, een vrouw in de bil knijpen op een festival of een een brutale geweld verkrachting met moord ? Al deze zaken vallen uiteraard niet in dezelfde categorie.... Of moet er levenslang staan om de kneep in de bil ? Graag meer duidelijk voor we gaan demonstreren.

 • Sjonny Martero

  Ik stel voor om massaal niet te gaan stemmen. Dat zou pas een signaal zijn.

 • Ben De Cock

  Wij zullen er zijn. Het moet eens stoppen en veranderen

 • Johan Bongers

  Laat ons van de gelegenheid gebruik maken om doelbewust valse aangiftes ook zwaarder te bestraffen.