Stad hijst regenboogvlag bij het Steen

De regenboogvlag aan het Steen
Laenen De regenboogvlag aan het Steen
Net als elders in Vlaanderen hees de stad Antwerpen vrijdag de regenboogvlag. De datum 17 mei is niet toevallig gekozen: precies 29 jaar geleden, in 1990 dus, werd homoseksualiteit in ons land als psychische ziekte geschrapt.

Voor de gelegenheid daagden twee schepenen op voor de ceremonie. De vorige schepen voor Gelijke Kansen Fons Duchateau (N-VA) kreeg van Marcia Poelman (voorzitter Het Roze Huis) een beker omdat hij al zoveel heeft gedaan voor seksuele en genderdiversiteit. Tom Meeuws (sp.a), die de bevoegdheid deze legislatuur heeft overgenomen, wil ervoor zorgen dat iedere Antwerpenaar zich ervan bewust is dat elke stadsgenoot zichzelf moet kunnen zijn. “Ik zie jongeren van 18, 19 jaar die bij het OCMW een leefloon komen vragen omdat ‘het thuis niet goed gaat’. Soms heb ik dan niet door dat de jongere in kwestie homoseksueel is. Het is vaak nog moeilijk om uit de kast te komen.”

Mr Gay Belgium Bart Hesters is blij dat België mee aan de top staat als holebivriendelijk land. Maar hij wees ook op vele landen waar het veel droeviger is gesteld met de rechten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.