Stad gaat 24 sorteerstraten afbreken, Groen reageert ontzet

De stad schroeft het aantal sorteerstraten terug. Groen is daar niet gelukkig mee.
Klaas De Scheirder De stad schroeft het aantal sorteerstraten terug. Groen is daar niet gelukkig mee.
Dat de stad Antwerpen 24 sorteerstraten wil afbreken, stuit op zware kritiek bij Groen. “Eerst zouden er geen sorteerstraten verdwijnen, nu klinkt dat alweer anders”, zegt gemeenteraadslid Karen Maes. “Voor ons moeten ze blijven én dienen er op basis van evaluatie doelgericht nieuwe bij te komen.”

Schepen Fons Duchateau (N-VA) maakte bij de voorstelling van de meerjarenplanning in oktober bekend dat er een stop kwam op de uitrol van de sorteerstraatjes. De stad telt er momenteel 190. Intussen is beslist om ook 18 sorteerstraten af te breken in wijken waar inwoners kunnen kiezen tussen zo’n straatje en huis-aan-huisophaling. Daarnaast gaat men zes sorteerstraatjes weghalen die momenteel nog in opbouw zijn.

Groen betreurt dat. Karen Maes: “Twee op de drie gebruikers zijn twee jaar na de invoering van een sorteerstraat zeer tevreden, zo wijst een evaluatie uit. Andere voordelen zijn dat mensen beter gaan sorteren en het straatbeeld netter is.” De belangrijkste nadelen zijn zaken waar de stad samen met de leverancier zelf iets aan kan doen, zoals geurhinder en een te kleine opening.”

Volgens Maes is er geen enkele reden om de sorteerstraten af te breken. “Dat alleen al leidt tot een extra kost, die een gevolg is van een politieke keuze.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ingrid Struyf

    Mevr.Hermans,als iedereen de sorteerstraatjes zouden gebruiken zoals het hoort zouden ze goed werken,maar als je iedere dag mensen dingen ziet weggooien die niet in de desbetreffende container horen....tja....

  • monique hermans

    De helft van de tijd zijn ze stuk werken niet en heb het maar voor jeDeur die stank. Natuurlijk is groen niet goed gezind die moeten de mensen kunnen pesten, voor hun deur staan ze niet hé, als je wil dat er iets goed loopt moet je zien dat het werkt en iedereen het kan gebruiken. Je betaald gemeenten belasting en dan moet je nog de halve stad doorkruisen voor een bak te vinden die werkt. In België werkt niets !