Sportopia opent met halfpipe-glijbaan

Hoogtevrees mag je op deze glijbaan niet hebben.
Foto Klaas De Scheirder Hoogtevrees mag je op deze glijbaan niet hebben.

Vliegen, springen, vallen en weer doorgaan. Het kan weer sinds gisteren op Sportopia in de Parkloods van Park Spoor Noord. Dit 5.000 m² grote overdekte sportpretpark telt dit jaar maar liefst 20 sportieve, verrassende en extreme attracties voor klein en groot. Op de Bounz-trampoline, vliegende trapeze en een opblaasbare hindernissenbaan raken zelfs de meest hyperactieve kinderen hun energie kwijt. Meest spectaculaire attractie is misschien wel de Slide 'n Fly halfpipe glijbaan waar je met een opblaasbare band vanaf glijdt en de lucht wordt ingecatapulteerd, tot je landt op een zacht luchtkussen.


Nieuw dit jaar zijn de heldenparcours, 4 uitdagende attractiereeksen die persoonlijk uitgestippeld én getest werden door de 4 'Helden van Ketnet': Nico, Dempsey, Maureen en Sieg. Wie de uitdagingen aandurft, krijgt een heldendiploma. Nog vernieuwend dit jaar is de Heldenshow met Meet & Greet in Sportopia op 9 september: een unieke muziek-dans en stuntshow. Iedereen die het sportpretpark bezoekt, maakt kans op een familieticket voor dit unieke spektakel. Jonge bezoekers en hun ouders kunnen achteraf ook nagenieten in de Sportsbar.


Voor tien A-kaartpunten mag je gratis binnen, net als kinderen onder de vier jaar. Een standaardticket kost 6 euro. Voor A-kaarthouders met verhoogde tegemoetkoming slechts 2 euro.


Sportopia is elke woensdag tot en met zondag open van 10 tot 18 uur en dat nog tot en met zondag 27 augustus. (DILA)