Sporting A deelt 1,7 miljoen euro uit aan sportclubs en atleten

Antwerp Giants krijgen 400.000 euro van Sporting A
GOYVAERTS/GMAX AGENCY Antwerp Giants krijgen 400.000 euro van Sporting A
In 2019 ondersteunt Sporting A 18 topsportclubs en 24 individuele topsporters via het topsportfonds, goed voor een totaal van 1.700.000 euro aan subsidies. De Antwerp Giants krijgen met 400.000 euro de grootste hap uit het budget.

De topsportdossiers werden door de onafhankelijke jury beoordeeld op verschillende belangrijke criteria waaronder het topsportgehalte en de maatschappelijke return. Uiteraard liggen sportieve prestaties aan de basis van topsport, maar ook de aanwezigheid van een topsportstructuur en -cultuur en een sterke visie zijn belangrijk. Topsport moet mee de strategie van de stad uitdragen en dus meer Antwerpenaars aan het sporten of bewegen krijgen.

Daarnaast is de samenwerking tussen sportclubs een speerpunt voor de jury. Dankzij een dergelijke samenwerking worden de topsportprestaties binnen de eigen club gestimuleerd en ontstaan nieuwe mogelijkheden, zoals extra trainingsmomenten of het delen van sportmedische omkadering.

Bij de 18 topsportclubs zijn er 5 samenwerkingsverbanden en worden grotendeels dezelfde clubs als de vorige jaren ondersteund. In de lijst van 24 individuele topsporters duiken enkele nieuwe namen en sporten op. “Dat getuigt van de langetermijnvisie van de topsportjury, maar weerspiegelt ook de grote diversiteit aan Antwerps topsporttalent”, aldus schepen voor sport Ludo Van Campenhout.

De Antwerp Giants krijgen met 400.000 euro de grootste hap uit het budget van 1,7 miljoen euro. Brabo Antwerp United Swimming krijgt 220.000 euro en Antwerp Royal FC kan rekenen op 200.000 euro. KFCO Beerschot-Wilrijk krijgt 125.000 euro. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.