Spookfietser betrapt onder invloed van drugs

PZ Antwerpen
Zowel op het Kiel als in Merksem en het stadscentrum werd de voorbije dagen gecontroleerd op verschillende verkeersinbreuken door de lokale politie.

Het wijkteam van Merksem stelde 47 overtredingen vast. Maar liefst negentien bestuurders sloegen aan het einde van de Brug van den Azijn linksaf de Glasstraat in, wat niet toegelaten is. Verder waren er boetes voor auto’s die geparkeerd stonden op het trottoir (4), op de busstrook (1) en op een mindervalidenplaats (1). Acht bestuurders kregen een boete voor gsm-gebruik achter het stuur en vijf voertuigen waren niet in orde met hun keuring. Er werd één gestolen bromfiets aangetroffen en één motorrijder droeg geen beschermingskledij. Tot slot reed een fietser en wandelden twee voetgangers door het rood.

Het verkeersondersteuningsteam van de Quinten Matsijslei controleerde op spookfietsers na een zwaar ongeval tussen twee fietsers op de Plantin en Moretuslei vorige week. Op de Van Eycklei werden tien fietsers beboet. Eén van hen was bovendien onder invloed van drugs en reed rond met de gsm in de hand. Op de Plantin en Moretuslei en de Quinten Matsijlei werd telkens slechts één spookfietser betrapt.

Het wijkteam van het Kiel controleerde op verkeersinbreuken en foutparkeren in hun regio. Er werden negen parkeerinbreuken beboet. Eén onverzekerd voertuig werd in beslag genomen. Twee voertuigen negeerden het rode licht, één bestuurder negeerde een verbodsbord.

Tot slot controleerde het verkeersondersteuningsteam van de Borrewaterstraat aan de Burgemeester Gabriël Theunisbrug. Ze waren aanwezig in uniform om in de eerste plaats preventief te werken. Toch begingen vier bestuurders een overtreding door het overschrijden van een volle lijn. Drie bromfietsers reden op het fietspad en één motorrijder reed rond zonder beschermende kledij. Tot slot negeerde een bestuurder het rode licht. Alle overtreders kregen een boete.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ronny Van Cleempoel

    47 overtredingen op een dag is al de moeite .En als ik dat hier aanhaal wordt het niet gepupliceerd. De politie die gewoon rondrijdt die reageren niet .Het was in teamverband die doen het wel.Het is alle dagen en onverwacht dat ze dit moeten doen en blijven herhalen. Zich meer laten zien op straat dat helpt .

  • Erik bernard

    Goed gewerkt van de politie, ik had een aanrijding met een "spookfietser" die tegen mijn wagen reed. De man maakte zich snel uit de voeten, ik had schade aan mijn wagen, dus herstelling uit eigen zak...

  • Jurgen DeDaele

    Ik ken plaatsen genoeg in Antwerpen waar de borden om verplicht rechts af te slaan genegeerd worden, waar ook de politie zelf inbreuk tegen plegen. Fietsers rijden meer door het rode verkeerslicht dan groen. Voetganger en fietsers die de lichten negeren, ook de flikken moeten stoppen daarvoor en reageren NOOIT. Zij krijgen blijkbaar iedere morgen een doos prozac mee. om zeker niks te doen