Spijbelaars kleden zich in het groen voor klimaatbetoging

 In Antwerpen zijn klimaatspijbelende jongeren donderdag voor de negende keer samengekomen en door de binnenstad getrokken om een ander klimaatbeleid te eisen.
Photo News In Antwerpen zijn klimaatspijbelende jongeren donderdag voor de negende keer samengekomen en door de binnenstad getrokken om een ander klimaatbeleid te eisen.
Voor de negende keer zijn in Antwerpen spijbelende jongeren op straat gekomen om aandacht te vragen voor de klimaatzaak. Opvallend: de manifestanten hadden zich in groene kledij getooid om hun boodschap kracht bij te zetten. De opkomst was aan de magere kant: een honderdtal aanwezigen kwam donderdagochtend opdagen.  

“What do we want? Climate justice! When do we want it? Now!” klonk het donderdagochtend alweer in de straten van de binnenstad. De negende Antwerpse klimaatactie was vooral een initiatief van Students for Climate. Maar onder de deelnemers zagen we ook enkele vertegenwoordigers van Grootouders voor het klimaat.

De stoet vertrok donderdagochtend voor de tweede keer op rij aan de ingang van de Voetgangerstunnel aan de Sint-Jansvliet. Het traject werd onder meer wegens werkzaamheden wat verlegd en kreeg het Stadspark aan de Leien als eindpunt.

De opkomst was aan de magere kant: een honderdtal aanwezigen kwam donderdagochtend opdagen. Mogelijk valt de lagere opkomst te verklaren door de afwezigheid van enkele van de drijvende krachten achter Youth for Climate.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Freddy De Vos

    De auto's die hier verboden worden, worden gewoon geëxporteerd naar andere landen zoals Afrika. Conclusie: het probleem wordt nog groter!