Speel-O-Rama Splash maakt van het Kiel een van de leukste speelplekken

Noor mag mee uitzoeken in welk avontuurlijk decor van het ‘FX Lab Movie Ride’ ze wil meespelen.
Laenen Noor mag mee uitzoeken in welk avontuurlijk decor van het ‘FX Lab Movie Ride’ ze wil meespelen.
Een springkasteel in het zwembad, filmpjes maken, toneelspelen of creatief aan de slag in het bouwatelier: het kan deze week allemaal op Speel-O-Rama Splash. Dat kinderfestival in en om evenementenzaal Zappa op het Kiel zorgt voor een leuke paasweek. 

“Vorig jaar leefden zich zeshonderd kinderen uit op vier dagen, nu pakken we uit met een dag meer en extra activiteiten”, zegt Tanja Adriaenssens van de Jeugddienst van de stad. Eén van de blikvangers is de avontuurlijke Crab-Run, een drijvend springkasteel in het schoolzwembad aan de August Leyweg. Kinderen hoeven nog niet te kunnen zwemmen: de monitoren zorgen voor veilige zwembandjes. In zaal Zappa wordt ‘getoverd’ met video en special effects. De gelegenheidsacteurs kunnen zich dankzij het ‘FX Lab Movie Ride’ uitleven in steeds wisselende decors, van spookkastelen tot buitenaardse planeten. 

Heel leerrijk zijn de improvisatiespelletjes van Theater Gifant. Kinderen leren er overweg gaan met taal en emotie. In het bouwatelier achter de zaal kan het jonge volkje bijvoorbeeld betonnen kaarsenhouders maken. Het is altijd tof als kinderen iets mee naar huis kunnen nemen, misschien wel als cadeautje voor mama of papa.

Speel-O-Rama Splash, August Leyweg 8, 2020 Antwerpen: van 15 tot en met 19 april, 10 tot 16.30 uur, voor kinderen van 7 tot 13 jaar. Voor 4- tot 6-jarigen is er ook een knutselatelier waar de ouders welkom zijn. Kost: 2 euro per dag.

Een avontuurlijk springkasteel is een van de blikvangers op de Speel-O-Rama Splash op het Kiel.
Laenen Een avontuurlijk springkasteel is een van de blikvangers op de Speel-O-Rama Splash op het Kiel.
De jonge acteurs Janin en Noor voor het groene doek: daarop wordt het door de kinderen gekozen decorstuk geprojecteerd.
Laenen De jonge acteurs Janin en Noor voor het groene doek: daarop wordt het door de kinderen gekozen decorstuk geprojecteerd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.