Speed pedelec-bestuurder (53) overleden na slecht gekozen inhaalmanoeuvre

Een speed pedelec haalt een snelheid tot 45 km per uur (archiefbeeld).
Photo News Een speed pedelec haalt een snelheid tot 45 km per uur (archiefbeeld).
Een 53-jarige fietser uit Kasterlee is maandag omgekomen na een frontale botsing in de Antwerpse haven. ‘s Ochtends vroeg haalde hij twee fietsers in met zijn speed pedelec. Hij schatte het inhaalmanoeuvre slecht in want vanuit de tegenovergestelde richting kwamen ook twee fietsers aangereden. Hij overleed later maandag aan zijn verwondingen.

Kristof Aerts van het Antwerpse parket: “De man uit Kasterlee botste frontaal op de twee tegenliggers.  De man kwam zwaar ten val. Hij werd met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij overleed later maandag in het ziekenhuis. De twee andere fietsers zijn licht gewond.”

Het is niet de eerste keer dat op dat fietspad een zwaar ongeval gebeurt met een elektrische fiets. Twee jaar geleden verongelukte een  44-jarige havenarbeider toen hij op het fietspad van de Rijnkaai andere fietsers inhaalde. Hij reed op een gewone elektrische fiets.

Het is al de tweede keer op enkele dagen tijd dat een fietser sterft in Antwerpen. Vrijdagavond werd een 65-jarige man uit Borgerhout aangereden op de Singel in Berchem. Ook hij overleed later in het ziekenhuis.

Het ongeval van maandagmorgen gebeurde met een speed pedelec. Die fietsen halen tot 45 km per uur.
59 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Davy Pisacane

  Voor een Pedelec heb je minimum een rijbewijs AM nodig, net zoals een klasse B scooter. Met beide mag je max tot 45 km/u, afhankelijk van de verkeer situatie uiteraard. De man heeft een foute inschatting gemaakt, dat heeft niets te maken met het voertuig.

 • Patrick Fonderie

  Voor een brommer moet je een rbw halen en die mogen 40... Jan met de pet mag op een een snelle fiets aan 45? De logica ontbreekt in België weeral en dat is niet vreemd! Politici doe er iets aan je schept er genoeg poen mee

 • Bart Esprit

  Mijn gedachten gaan in de eerste plaats naar de familie en vrienden van de overledene. Ieder ongeval heeft zijn verhaal. Wat meteen in de media en aandacht komt wordt heel vaak achteraf bijgestuurd richting de eigenlijke waarheid. Doet er eigenlijk niet toe ... wat telt is respect en begrip hebben voor medeweggebruiker en medemens! Even allemaal sereen blijven aub. Nogmaals mijn medeleven aan de familie en spoedig herstel aan de slachtoffers!!

 • Tony Reweghs

  Dus auto is de koning van de weg en krijgt ook nog eens het meeste plaats! Fietsen in België met of zonder electriciteit, traag of snel, het is levensgevaarlijk. Dat onze minister van verkeer eens eindelijk een voorbeeld aan Nederland neemt. Rij zelf met de fiets naar het werk en verbaas me elke dag over de manier waarop iedereen denkt dat de weg van hem alleen is.

 • herman de genst

  Voor hetzelfde geld had 1 van die andere fietsers het leven gelaten . levensgevaarlijk tuig , afschaffen die handel , als je 45 wil rijden doe een koersbroek aan en neem een vergunning bij de wielerbond . maar daar zit het probleem , dergelijke tuigen worden meestal gebruikt door mensen die zulke snelheden niet aankunnen met alle gevolgen van dien .