Sp.a-kandidaat parodieert filmpje Schild en Vrienden

Sp.a-kandidaat Hicham El Mzairh maakt een filmpje dat doet denken aan dat van Schild en Vrienden, maar dan met een positieve boodschap.
RV Sp.a-kandidaat Hicham El Mzairh maakt een filmpje dat doet denken aan dat van Schild en Vrienden, maar dan met een positieve boodschap.

Sp.a-kandidaat Hicham El Mzairh, tiende op de Antwerpse lijst, postte donderdag een opmerkelijk filmpje op zijn FB-tijdlijn. Het doet vaag denken aan een filmpje van de extreemrechtse jongerenvereniging Schild en Vrienden, maar dan met een totaal andere boodschap.


In het filmpje zie je eerst alleen El Mzairh. Maar al snel sluiten andere mensen zich aan, zoals Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws en vrienden van Radiostad, maar ook twee van Hichams drie dochters: Mouna en Nora. "Het traject is symbolisch voor mijn leven in Antwerpen. Ik vertrek op de plek waar ik als dakloze in 1999 sliep, aan de Spanjepandsteeg. Je ziet me ook voorbij Café Au Lait stappen, waar ik nu dj ben. En ik eindig waar de politie Hans Van Themsche (2006) kon stoppen." Volgens El Mzairh staan we voor een belangrijke keuze: "Ik wil een stad die mensen beoordeelt op hun gedrag. Niet op hun geloof, afkomst, huidskleur of portefeuille." (PHT)