Sommelier van restaurant The Jane beste sommelier van België

Gianluca Di Taranto
Klaas De Scheirder Gianluca Di Taranto
Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de Belgische Sommeliersgilde en de Vereniging Vlaamse Sommeliers, bekendgemaakt.

Gianluca Di Taranto was vorig jaar derde geëindigd in de wedstrijd, die al sinds 1960 plaatsvindt. Deze keer verkoos de internationale jury van sommeliers en gespecialiseerde pers hem boven Dries Corneille van De Jonkman en Stéphane Dardenne van L'Air du Temps, die tweede en derde werden. 

De finalisten van "Best Sommelier of Belgium 2019-2020" voerden verschillende opdrachten uit waarbij ze beoordeeld werden op hun kennis van de combinatie wijn en gerecht, het decanteren van een fles wijn, proeven en herkennen van wijn en andere producten, en de houding en stijl in het restaurant.

De winnaar mag België vertegenwoordigen op de internationale wedstrijden "Best Sommelier of Europe" en "Best Sommelier of The World".
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • chris delanghe

    De beste sommeliers van Belgie lopen intussen elkaar builen. Hoeveel zijn er dan wel? Iedereen is precies beste sommelier van Belgie...

  • Koenraad Boussy

    Wat is goed en wat is slecht ga over moment gegevens niemand kan iemand beste noemen