Socialisten willen pact met burgers en middenveld

De sterren staan slecht voor de socialisten, maar op de 1 mei-stoet lokte in Antwerpen toch enkele duizenden militanten en leden van sp.a, de vakbond en het ziekenfonds. "Het drama is dat Antwerpen een voorpost is geworden voor asociale experimenten", stelt lokaal sp.a-voorzitter Tom Meeuws.


Barre tijden, met een wind die koud en hard waait. De 'klucht' van verandering. En ook: dat er niks oubolligs is aan sociale vooruitgang. Die boodschap brachten Tom Meeuws, ABVV-topvrouw Caroline Copers en ziekenfondsbaas Paul Callewaert. "Het slechtste nieuws kregen we vorige week", zei Meeuws. "Het OCMW heeft 22 miljoen euro winst geboekt. Dan ben je het niet meer waard om OCMW te worden genoemd. Ze hebben geld van de mensen afgepakt."


Volgens Meeuws kan een stad wél een plek zijn om vooruit te geraken. "Sluit een sociaal pact, maak afspraken met burgers en het middenveld. En al zeker met alle werkers die altijd klaar staan, op alle momenten van de dag: de verpleegsters, de tram- en buschauffeurs, de jeugdwerkers." (PHT)