Socialisten verliezen Vlaamse en federale zetels:
“Op beter resultaat gehoopt”

De socialisten incasseren een klap. Vanuit de provincie Antwerpen sturen ze nog twee in plaats van drie kandidaten naar het federaal parlement: Yasmine Kherbache en Jan Bertels. 

De Mechelse Caroline Gennez en Turnhoutenaar Hannes Anaf zijn de enige verkozenen voor het Vlaams parlement. Vorige keer waren het er nog vier.  Maya Detiège verdwijnt zo na 16 jaar uit de nationale politiek.

“Ik doe er niet flauw over. We hoopten op een betere score”, reageert Yasmine Kherbache (sp.a), die iets meer dan 25.000 voorkeurstemmen haalde. “Thema’s als pensioen, zorg en betaalbaar leven zijn door ons op de kaart gezet. Maar de kiezer heeft een signaal gegeven: Vlaams Belang en PVDA voerden hun strijd óók op dat terrein. Alle partijen moeten er nu werk van maken.”

Kherbache beseft dat het cumulverbod geen voordeel is geweest. “We hadden de moed om jongeren een kans te geven. We zullen die vernieuwing verder zetten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.