Slechtziende man (67) sukkelt het water in aan Napoleonkaai: “In levensgevaar afgevoerd”

Een 67-jarige Antwerpenaar is zaterdagnacht in kritieke toestand uit het water gehaald aan de Napoleonkaai. Hij zou slechtziend zijn en sukkelde wellicht daarom in de dokken.

Om 0.20 uur rukten brandweer en politie uit naar de dokken aan de Napoleonkaai op het Antwerpse eilandje. Daar konden de hulpdiensten maar net voorkomen dat een 67-jarige man verdronk. Een paar minuten eerder sukkelde hij het water in, naar alle waarschijnlijkheid omdat hij slechtziend is. “Hij werd in levensgevaar afgevoerd naar het Stuivenbergziekenhuis”, zegt woordvoerder van de Antwerpse politie Sven Lommaert. Over de huidige toestand van de man is niks bekend.

Het is niet de eerste keer dat iemand aan de dokken op het eilandje het water in sukkelt. Heel wat mensen lieten er al het leven. Ook voor de nog altijd vermiste Max Meijer wordt gevreesd dat hij in die buurt in het water terecht kwam na een avondje stappen.

Politie en hulpdiensten komen massaal ter plaatse en weten de man net op tijd uit het water te redden.
Thomas Everix Politie en hulpdiensten komen massaal ter plaatse en weten de man net op tijd uit het water te redden.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • pol van de velde

    Waarom ze daar geen omheining rond plaatsen is me een raadsel.