Slachtoffer van tienerpooier verdwijnt net voor ze 18 wordt: familie vraagt hulp om haar te vinden

Amber D'Hooghe kleurt haar haar geregeld of draagt pruiken: soms heeft ze zwart haar, dan weer blond.
rr Amber D'Hooghe kleurt haar haar geregeld of draagt pruiken: soms heeft ze zwart haar, dan weer blond.
Zes dagen al kamt de Antwerpse familie D’Hooghe de stad uit op zoek naar de vermiste Amber. De rebelse tiener verdween vorige donderdag toen zij een dagje vrij kreeg uit de gesloten instelling van Beernem. 

Amber kwam vorige donderdag bij haar papa  in Deurne langs. Ze had wat administratieve zaken te regelen, zoals langsgaan bij de VDAB voor sollicitaties. Over drie weken wordt de jongedame 18 jaar en dan moet ze op haar eigen benen kunnen staan. De opvoeders in de gesloten instelling van Beernem  hielpen haar bij die eerste stappen naar zelfstandigheid.

Als Child Focus geen affiches ophangt, moeten wij het zelf doen. Wij gaan geen weken op onze stoel blijven stilzitten

Tante Rebecca

Tante Rebecca: “Donderdag is Amber ook bij mij binnengesprongen. Ik ben haar meter en werd aangesteld als voogd. Amber dacht aan ‘weglopen’. Ik vond dat een dom idee, zo kort voor haar 18de verjaardag. Niets wees erop dat zij dat ook effectief zou doen. In de late namiddag is zij dan vertrokken richting Centraal Station. Zij is onderweg opgepikt door haar vriendje. En dat maakt ons ongerust.  Net dat vriendje wordt ervan verdacht dat hij Amber in het verleden uitbuitte als tienerprostituee. Ze heeft zelf toegegeven dat zij in de prostitutie werkte maar bleef haar vriendje beschermen. De politie en het gerecht zijn net voor de zomervakantie tussenbeide gekomen. Amber is toen door de jeugdrechter in de instelling van Beernem geplaatst.”

De politie en Child Focus willen de verdwijning van Amber liever onderzoeken zonder (sociale)media-aandacht. De familie begrijpt  dat maar wijst erop dat zij ondertussen al zes dagen spoorloos is. “Als Child Focus geen affiches  ophangt, moeten wij het zelf doen. Wij gaan geen weken op onze stoel blijven stilzitten", zegt tante Rebecca. 

Shishabars 

De familie D’Hooghe is zelf een affichecampagne gestart. Zowel in het stadscentrum als in Antwerpen-Noord en Deurne hangen sympathisanten A4-opsporingsberichten uit.  Op sociale media wordt de oproep om mee uit te kijken naar Amber druk gedeeld.

Tante Rebecca vraagt om vooral ‘s avonds mee uit te kijken. Haar man gaat elke avond op ronde langs de shisha-bars in Antwerpen-Noord en Borgerhout. 

Rebecca: “Al twee keer hebben kennissen ons via sociale media laten weten dat zij Amber hadden gezien. De politie trekt die informatie wel na, maar komt meestal te laat. Daarom roepen wij iedereen op om niet naar de familie, maar direct naar de politie te bellen als zij denken Amber gezien te hebben. Ook Amber vragen wij om alsjeblief iets van zich te laten horen. Mijn deur blijft op een kier staan. Als zij hulp nodig heeft, kan zij hier terecht.” 

Amber is 1m70 à 1m75 groot  en heeft groene ogen. Haar haar is van nature bruin, maar ze draagt geregeld blonde of zwarte pruiken om haar uiterlijk te veranderen. 
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rene Dannau

  gewoon die pooier opsluiten voor 40 jaar daar zullen al zijn slachtoffers mee geholpen zijn, nu is het dweilen met de kraan open.

 • Chichina Usin

  José gonzales kans is groot dat je pay and go kaart heeft en als ze haar nr niet hebben kunnen ze ook niet weten waar ze zit

 • ANN LIMBOS

  Waarom wordt diene pooier dan niet opgepakt ?

 • Jelmer Schoeters

  José gonzales, ik vermoed dat ze geen gsm bij haar heeft,anders had de politie het idd al lang gedaan maar je mag altijd hun job overnemen ze !

 • Julie De Meyer

  Ik hoop dat meisje gevonden wordt, ik zat met dat meisje in de klas zou egt erg zijn moest haar iets overkomen.