Sjoemelende ex-advocaat moet in de cel blijven

Advocaat Marc G. blijft in de cel
RV Advocaat Marc G. blijft in de cel
Voormalig zakenadvocaat Marc G. (59) uit Kapellen blijft in de cel. De raadkamer wilde hem twee weken geleden nog onder elektronisch toezicht plaatsen, waardoor hij zijn voorhechtenis thuis zou kunnen uitzitten, maar het parket ging tegen die beslissing in beroep. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling oordeelde maandag dat hij in de gevangenis moet blijven.

Marc G. zit al bijna twee maanden in voorhechtenis. Hij zou verschillende van zijn cliënten hebben opgelicht. De bal ging eind vorig jaar aan het rollen na een klacht van een Nederlands zakenman die zowat 3,5 miljoen euro kwijt zou zijn, nadat Marc G. de vereffening van zijn vennootschap had afgehandeld. Er werd een gerechtelijk onderzoek geopend, waarna nog nieuwe klachten werden ingediend.

Verschillende gedupeerden hadden zich door Marc G. laten overtuigen om erfeniskwesties door hem te laten regelen. Het geld belandde op zijn derdenrekening en werd dan doorgesluisd naar zijn privérekeningen. Als ze naar hun geld vroegen, zou hij hen mondjesmaat betaald hebben met het geld van andere gedupeerden. De precieze omvang van zijn gesjoemel is nog niet duidelijk, maar er is sprake van ettelijke miljoenen euro.

Marc G. liet zich begin 2019 als advocaat schrappen. Enkele weken later werd hij aangehouden voor valsheid in geschriften, misbruik van vertrouwen, diefstal, oplichting en het bedrieglijk niet nakomen van zijn verplichtingen als vereffenaar.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido vermeyen

    Een van die 'rechters" moet klant geweest zijn......

  • Jan Verstrepen

    As ze daarmee beginnen gaan ze nooit genoeg gevangenissen hebben!