Sinterklaas krijgt cadeautje van 75.000 euro van de Antwerp Film Bonus

‘Dag Sinterklaas’ draaide 36 dagen in Antwerpen voor een nieuwe reeks?
Photo News ‘Dag Sinterklaas’ draaide 36 dagen in Antwerpen voor een nieuwe reeks?
De Ketnet-reeks ‘Dag Sinterklaas’ krijgt 75.000 euro ondersteuning van de Antwerp Film Bonus. De stad lanceerde dit fonds in 2015 om internationale en Belgische projecten met een internationaal aspect te ondersteunen. Na de steun aan deze serie blijft er dit jaar nog 25.000 euro van de bonus over. De stad lanceert een tweede call voor geïnteresseerde projecten.

Het is pure nostalgie voor velen onder ons. Bart Peeters die op bezoek gaat bij Sinterklaas en Zwarte Piet in het programma ‘Dag Sinterklaas’. Het is dan ook bijzonder fijn nieuws dat er dit najaar gloednieuwe afleveringen te zien zullen zijn op Ketnet. Omdat Antwerpen aanzien wordt als de Sinterklaasstad omdat de Sint er al jaren aankomt met de boot, werd de reeks opgenomen in de Scheldestad. Er waren 36 opnamedagen in Antwerpen.

De nieuwe reeks wordt geproduceerd door Sylvester. In deze nieuwe fictiereeks krijgen kinderen een inkijk in het universum van de Sint en al zijn vrienden. Naast de vertrouwde vriendenkring van Sinterklaas, met onder andere Zwarte Piet, Ramon, Conchita, Professor Van den Uytleg en de kapiteins, verwelkomt ‘Dag Sinterklaas’ ook een aantal gloednieuwe figuren zoals Palomita, Kneta Knieschijf en de Stafhouder. De reeks werd geregisseerd door Stijn Coninx en Frank Van Passel naar een scenario van Hugo Matthysen.

Photo News

Nog 25.000 euro over

‘Dag Sinterklaas’ ontvangt 75.000 euro van de Antwerp Film Bonus. Van de 100.000 euro die de stad jaarlijks uittrekt voor de Antwerp Film Bonus blijft nu nog 25.000 euro over. Geïnteresseerde producties kunnen hun project indienen tijdens de tweede call die loopt tot 21 oktober. Het reglement en aanvraagformulier staan op www.antwerpen.be/filmcel, onder Antwerp Film Bonus.

Het fonds wil de uitstraling van de stad versterken door internationale projecten of Belgische projecten met internationaal potentieel aan te trekken. Op de tweede plaats wil het ook de productie van audiovisuele werken stimuleren en op termijn de audiovisuele sector in Antwerpen versterken. De stad trekt hiervoor 100.000 euro per jaar uit. Er wordt naar gestreefd 1 tot 2 producties per jaar te ondersteunen.

Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.