Exclusief voor abonnees

Sergio Herman stelt nieuwste restaurant voor: “Le Pristine is precies wat Antwerpen nodig had”

Sergio Herman stelt zijn nieuwste restaurant Le Pristine voor.
Klaas De Scheirder Sergio Herman stelt zijn nieuwste restaurant Le Pristine voor.
Food, fashion, design, art en music: dat zijn de vijf pijlers waarop Le Pristine, het gloednieuwe restaurant van Sergio Herman, gebaseerd is. Met twee topchefs, één uit Oud Sluis en de ander uit Pure C, een samenwerking met high-endkledingzaak Verso, een interieur van Space Copenhagen en kunstwerken in elke hoek van het restaurant, maakt Le Pristine die kernwoorden ook waar. Het restaurant opent de deuren op 14 juli, vandaag mocht de pers al eens een kijkje komen nemen. “Een dergelijk ‘fine casual dining’-concept is precies wat Antwerpen nodig had”, zegt Herman.

Le Pristine, met het restaurant achteraan en Le Pristine Café vooraan, opent op 14 juli in de Lange Gasthuisstraat 13, het hart van de modewijk in Antwerpen. Sergio Herman wil er Zeeuwse terroir met Italiaanse flair brengen. “Ik ben zelf een enorme liefhebber van de Italiaanse keuken, al wordt Le Pristine geen Italiaans restaurant”, aldus Sergio Herman. “We brengen Zeeuwse producten, maar geven er een Italiaanse ‘touch’ aan. Daarbij moet Le Pristine toegankelijk zijn, iedereen is welkom. Ik heb me voor de menukaart gebaseerd op wat ik zélf graag eet, het moet een feest zijn als je naar de stad komt.” 

(lees verder onder de foto)