Sergio Herman opent derde restaurant in Antwerpen

Sergio Herman
ANP Sergio Herman
‘Le Pristine’, zo zal het nieuwe restaurant van Sergio Herman heten. Na Frites Atelier en sterrenrestaurant The Jane opent de Nederlandse kok binnenkort een derde restaurant in Antwerpen, in de Lange Gasthuisstraat. De opening van Le Pristine staat gepland voor midden april. 

Het concept van het ‘fine casual dining project’ Le Pristine: Zeeuwse terroir met Italiaanse flair. Sergio Herman is de bezieler van het restaurant, maar zal evenwel niet zélf achter het fornuis staan. “Sergio is nog volop bezig met het ontwerpen van het concept en het menu", laat zijn woordvoerder weten. “Er zullen twee chefs aangesteld worden, chefs die al ervaring hebben in de restaurants van Sergio Herman.” Wie die chefs zullen zijn, en wat er op het menu zal staan, wordt pas in februari bekendgemaakt. 

Modewijk

Le Pristine, met enerzijds Le Pristine restaurant en anderzijds Le Pristine café, opent midden april aan de Lange Gasthuisstraat 13, het hart van de modewijk in Antwerpen. Het restaurant komt naast de bekende modezaak Verso te liggen, en de eigenaars van Verso worden ook investeerder in het restaurant. “Le Pristine opent in een wijk met veel high end modezaken, en ook zij zien de meerwaarde van zo’n restaurant in de buurt.”

De naam Le Pristine komt van het Engelse woord ‘pristine’ en betekent puur en authentiek. Het Franse lidwoord ‘le’ moet de zaak een Franse touch geven, want ook het interieur zal geïnspireerd zijn op een Franse bistro. Waar er bij Le Pristine gewerkt wordt met reservaties en walk-ins, wordt Le Pristine café een plek voor enkel walk-ins. Sergio opent hiermee zijn vijfde restaurant, na The Jane** in Antwerpen, Pure C**, AIRrepublic* en Blueness in Cadzand. Daarnaast is hij mede-oprichter en culinair verantwoordelijk voor Frites Atelier in Antwerpen. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • anna vandenberg

  Griet Cardon, nee en dat ga ik zeker niet doen, ik kan mijn geld beter besteden en elke dag gezond eten en mij interesseert die sterren hype niet, ik ben één keer in een sterrenrestaurant gaan eten, niet zelf moeten betalen en ik vond het zijn geld niet waard.

 • kristiaan durnez

  dank zij zijn naam zal het daar wel weer volle bak zijn zoals eerder vermeld willen de mensen nu eenmaal 'zien en gezien worden '

 • Freddy Madou

  Typisch voor een Nederlander 5 restaurant openen en er zelf niet zijn als meesterkok waar is de passie van de stiel, juist ja het is het concept die telt wel het concept zegt ook dat de meesterkok in zijn restaurant moet zijn en niet de wereld rondfladderen en een ander het werk laten doen.

 • willem merken

  Fantastisch toch een kokenetenmaker geeft zijn naam, maar anderen mogen het werk doen. Aan welke prijs? Is hij nu echt bezig om de naam en faam die hij had weg te gooien voor "a few Euro's meer".

 • Cynthia De pannemaeker

  Wat een klucht en witwasserij op grote schaal!!