Sekscinema 'met hygiënische problemen' mag toch openblijven

De uitbater van sekscinema Planet Sexy in de Breydelstraat is door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld. Eric A. (56) uit Antwerpen krijgt één jaar celstraf, maar met uitstel. De zaak zelf mag wel openblijven.

Sinds 1995 baat Eric A. sekscinema Planet Sexy in de Breydelstraat uit. Tijdens een controle eind 2016 stelde de politie ernstige hygiënische problemen vast. In de filmzaal op de tweede verdieping hingen de zetels en de vloerbekleding vol met spermavlekken. Ook in de wandelgang naar de darkroom vertoonde de vloerbekleding spermavlekken. In de darkroom lag een grote tweepersoonsmatras met drie stoelen errond voor 'toeschouwers'. Hier hingen de matras, de zetels en de vloerbekleding ook vol met spermavlekken.


De zaakvoerder stelde dat hij niet op de hoogte was dat bezoekers seks hadden in zijn zaak en dat vrouwen en mannen er zich prostitueerden, maar dat noemt de rechtbank volstrekt ongeloofwaardig.

Prostitutie

"De beklaagde liet toe dat er op frequente basis ontucht en prostitutie plaatsvond in zijn zaak en vergemakkelijkte dit zelfs", oordeelt de rechtbank. Intussen heeft Eric A. wel de inspanningen gedaan om de hygiëne binnen zijn zaak te verbeteren. Het Openbaar Ministerie had de sluiting gevraagd, maar daar gaat de rechtbank niet op in.


Naast de celstraf heeft A. ook een voorwaardelijke boete van 6.000 euro gekregen en wordt hij voor vijf jaar ontzet uit de rechten.