Seefhoek krijgt stripmuur Suske & Wiske

Paula De Brie wil een stripmuur in de Seefhoek.
Foto De Scheirder Paula De Brie wil een stripmuur in de Seefhoek.
De Seefhoek krijgt een volwaardige stripmuur van Suske en Wiske. Daarmee haalt Paula De Brie, ambassadrice van de wijk en districtsraadslid voor sp.a, haar slag thuis. Ze ijvert al jaren voor een muurschildering in de wijk waar de geestelijke vader van de stripfiguurtjes, Willy Vandersteen, opgroeide.

Paula De Brie probeert al een jaar of zes een volwaardige stripmuur in Antwerpen Noord te krijgen. Het zat haar hoog dat van de 52 meter lange muurschildering van Suske en Wiske in het steegje Burgerwelzijn nog amper enkele panelen overblijven. Nu hangen er wel kleine stripborden van Suske en Wiske, maar die zijn in haar ogen een prul. De Brie diende daarom onlangs officieel een aanvraag in, die gisterenavond aan bod zou komen op de Antwerpse districtraad. Paula hoefde echter haar pleidooi niet te houden. Het disctrictscollege had eerder op dag al besloten dat de muur er mag komen. "Waar, hoe en hoe groot, dat moeten we nog verder uitwerken", vertelt disctrictsvoorzitter Zuhal Demir (N-VA). "Het is een schitterend idee van Paula. Zo'n muur past absoluut in de Seefhoek. De verhalen van Willy Vandersteen moeten we meegeven aan de jeugd."


"Als ik dat had geweten, had ik de vraag al veel vroeger officieel gesteld aan het district", reageerde De Brie enthousiast. In het verleden probeerde De Brie vooral Mekanik Strip (de initiatiefnemer voor de nu al negen stripmuren in Antwerpen, red.) warm te maken, maar die weigerden omdat de wijk 'te weinig potentieel' zou hebben. Waar de muur komt, is nog niet duidelijk, maar voor de concrete uitwerking stelt De Brie zich alleszins ook kandidaat. (SCA)