Scouts in elkaar geslagen door bende jongeren na fuif: “Mijn zoon is voor dood achtergelaten”

Illustratiefoto.
BELGA Illustratiefoto.
Drie scouts uit Deurne zijn na een fuif in de MS Hoeve hard aangepakt door een bende van een vijftiental jongeren. De aanvallers gebruikten hun motorhelmen als slagwapen. Eén van de slachtoffers ligt op intensieve zorgen met zware verwondingen aan zijn hoofd. “Mijn zoon is voor dood achtergelaten op een verlaten plek. Gelukkig verwittigde een vriend, die alles zag gebeuren, de hulpdiensten”, vertelt de vader van J.

‘Nightmare Before Christmas’, zo heette de fuif die vrijdagavond werd georganiseerd in de Master Schmidt Hoeve in Deurne. Drie mannen van scouts Sint-Bernadette zakten af naar de party. Rond 5.30 uur ging J. (24) samen met zijn twee vrienden (20 en 24 jaar) naar huis. Ter hoogte van het kerkhof aan de August van de Wielelei kwamen zij enkele andere jongeren tegen. Er vielen woorden en er werd gedreigd. 

Politiewoordvoerder Willem Migom: “Volgens de drie scouts stonden zij eerst met enkele onbekende jongens te praten. Plots kregen die jongens versterking van een tiental andere personen. De grote groep viel de scouts aan, stampte en sloeg hen, ook nadat zij al op de grond lagen. Daarbij zou ook gebruik gemaakt zijn van brommerhelmen. De drie liepen verschillende verwondingen op. Eén van hen werd met ernstige verwondingen afgevoerd en belandde op intensieve zorgen. In het tumult is ook de fiets van één van de slachtoffers gestolen. De lokale recherche is een onderzoek gestart.”

Zware hersenschudding

Twee slachtoffers moesten genaaid worden aan hun hoofd. De derde, de 24-jarige J., was er veel erger aan toe. Hij werd met een zware hersenschudding afgevoerd naar het AZ Monica in Deurne.

De vader van J. prijst zich gelukkig dat één van de vrienden kon weglopen en de hulpdiensten bellen. “Die aanvallers hebben mijn zoon voor dood achtergelaten. Dankzij dat telefoontje is mijn zoon J. snel geholpen door de MUG-arts. Hij heeft een hersenschudding. De schoenafdruk stond op zijn voorhoofd. Hij heeft ook klappen met een motorhelm gekregen. Hij is drie keer genaaid aan zijn hoofd en zijn oog zit dicht. Tegen de dokter sloeg hij wartaal uit. Hij ligt nog altijd op de afdeling intensieve zorgen.”

“Waar is dat zinloos geweld toch voor nodig? Dat er eens een klap valt tussen jongeren bij het uitgaan, kan ik nog begrijpen. Ik ben ook jong geweest. Maar iemand bijna dood slaan en dan gaan lopen? Dat kan er bij mij niet in. Volgens de vrienden van J. waren die aanvallers opgefokt, waarschijnlijk onder invloed van drank en drugs.”

De scouts lanceerden op sociale media een oproep tot getuigen. De aanvallers waren in geen geval scouts uit Deurne. Iemand hoorde hen roepen: “Kom, we zijn terug naar de stad”. Enkele jongens zagen kort voor het incident een groepje op de fuif in de MS Hoeve waarvan iemand een helm bij zich had. De tips zijn doorgegeven aan de politie. 

De scouts werden aangevallen toen zij na de fuif in de MS Hoeve op weg waren naar huis.
rv De scouts werden aangevallen toen zij na de fuif in de MS Hoeve op weg waren naar huis.

Australië

De ouders van J. waren net voor een lang voorbereide reis naar Australië  en Nieuw-Zeeland vertrokken. Vader van J.: “Als je ineens van het thuisfront zo’n alarmerend bericht krijgt, ben je in shock en wil je niets liever dan direct terugkeren. Ondertussen hebben wij onze zoon kunnen spreken. Hij heeft veel pijn maar zijn toestand is stabiel. Voorlopig wachten wij even af hoe het de volgende dagen met hem gaat. Hopelijk komt zijn masterstudie aan de KUL niet in het gedrang.” 
32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • PHILIPPE LEEMANS

  dagelijks dergelijke berichten & politie doet niets anders dan snelheidscontroles en gasboetes uitdelen aan jong-criminelen die hen uitlachten, & burgers worden aan hun lot overgelaten, weet wel wat ik ga kiezen volgende maal

 • Luc Vancraeynest

  En dan zijn de politici verbaasd over de uitslag van de verkiezingen. Volgende jaren met nog minder politie krijgen we toestanden zoals in Zweden (Malmö,...) waarbij effectief doden vallen en dagelijks verkrachtingen zouden zijn! Enkele politiekazernes zijn er gesloten uit schrik voor de granaataanslagen!

 • Gustaaf Govaerts

  Wanneer gaan ze eens eindelijk voor zulke gasten een zeer zware straf opleggen als voorbeeld.

 • Luc Janssens

  Zouden het de 'slechteriken' van Schild en Vrienden zijn geweest? Of eerder de troetels van de poco-meute?

 • Marie Vanakker

  30 jaar geleden had elke gemeente wel een kliek die geregeld vocht tegen die van een andere gemeente . Soms in zo een grote getallen dat de flikken wat verderop gewoon stonden te wachten tot het voorbij was, om dan de verliezende partij nog wat verder af te rammelen en er een paar van mee te nemen .Grote verschil met toen , nu kan je alles filmen en alle betrokkenen oppakken met bewijs.