School stopt turnles na geurhinder

De hele dinsdagvoormiddag heeft de brandweer en de politie klachten over geurhinder gekregen. De klagers, vooral uit het centrum van Zwijndrecht maar ook delen van Antwerpen centrum, hadden last van een irriterende, prikkelende geur. Een school moest een turnles buiten stopzetten.


Volgens rampenambtenaar Bart Bruelemans was de geur afkomstig van een bedrijf in tankcleaning. "Het ging om een tank die gevuld was, of was geweest, met een acrylaat. Dat product is niet gevaarlijk maar heeft een lage geurdrempel. Zodra het vrijkomt vangen de mensen heel vlug de geur op. Zeker in dichtbevolkte gebieden zorgt die geur dan voor hinder."


Vandaar dat het grootste deel van de klachten gisterochtend kwam uit het centrum van Zwijndrecht. De hulpdiensten stuurden een ziekenwagen uit naar een school waar kinderen buiten aan het sporten waren. Zij klaagden plots dat zij moeilijk lucht kregen. De turnles werd stopgezet en de kinderen werden preventief even onderzocht. Er bleek niets ernstig aan de hand.


De stadsdiensten gaan bij het bedrijf na hoe de geurhinder is kunnen ontstaan. Mocht het bedrijf nalatig zijn geweest, dan kan het daarvoor vervolgd worden. Bart Bruelemans: "Het is te vroeg om de afloop van ons onderzoek te voorspellen. Het kan nog alle kanten uit." (PLA)