Schietincident Grote Markt: knal kwam van ‘pepperspraypistool’, behoorlijke hoeveelheid synthetische drugs aangetroffen in flat

Eén van de verdachten verstopte zich in platenwinkel Grey Vinyl Treasures vooraleer hij gepakt werd door de politie. Het pepperspray-pistool verstopte hij tussen de platen in de winkel.
rv Eén van de verdachten verstopte zich in platenwinkel Grey Vinyl Treasures vooraleer hij gepakt werd door de politie. Het pepperspray-pistool verstopte hij tussen de platen in de winkel.
De grote knal die de Antwerpse Grote Markt vrijdagavond opschrok, was niet afkomstig van een handgeweer maar een pistool dat pepperspray afvuurt, wat ook een luide klap veroorzaakt. Dat bevestigde het parket zaterdagochtend. In het betrokken appartement werden drugs gevonden, de bewoner kwam zaterdag voor bij de onderzoeksrechter en blijft aangehouden. De twee andere verdachten zijn vrijgelaten.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Cafégangers en toevallige passanten waren er vrijdagavond rotsvast van overtuigd dat er geschoten werd in de woning boven restaurant Takumi op de Grote Markt in Antwerpen. Het parket bevestigde zaterdagochtend echter dat er in het appartement bedreigd werd met een pepperspraygun, een pistool om pepperspray mee af te vuren. Getuigen aan café Cinq zagen één van de verdachten dus een pepperspraypistool laten vallen in zijn vlucht, en geen handgeweer.

Bedreigingen

“De context van de discussie tussen de drie personen is niet duidelijk”, zegt Caroline Vanderstokker van het parket van Antwerpen. “De verklaringen lopen uit elkaar. Op dit moment werd niemand aangehouden voor de feiten van bedreigingen maar het openbaar ministerie geeft uiteraard wel gevolg aan dit dossier na verderzetting van het onderzoek. Niemand raakte gewond.”

Drugs

“De bewoner van het pand wordt wel om een andere reden aangehouden, in zijn woning werd namelijk een behoorlijke hoeveelheid synthetische drugs aangetroffen. Hij wordt daarvoor zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die besliste de man vast te houden. Woensdag verschijnt hij voor de raadkamer.”

Verstopt tussen vinylplaten

Nog zaterdag raakte bekend dat één van de drie verdachten uiteindelijk pas in platenwinkel Grey Vinyl Treasures in de Lange Nieuwstraat gearresteerd kon worden. Na zijn vlucht via café Kid’s op de Grote Markt, Cafee Cabron op de Kaasrui, Cinq aan de kathedraal, Deluxe en De Pelikaan op de Lijnwaadmarkt, wandelde hij de platenwinkel binnen en deed hij alsof hij door de vinylselectie ging. In werkelijkheid verstopte hij zijn wapen tussen de platen, dat nadien gerecupereerd werd door de politie.

De twee andere betrokkenen van het incident gingen op een bankje zitten op de Grote Markt tot ze gearresteerd werden op aanwijzen van getuigen.

Het wapen verstopte hij tussen de platen.
rv Het wapen verstopte hij tussen de platen.
De arrestatie.
rv De arrestatie.
De arrestatie.
rv De arrestatie.