Schepen Ludo Van Campenhout opnieuw opgenomen voor drankverslaving

Ludo Van Campenhout
BELGA Ludo Van Campenhout
Antwerps schepen Ludo Van Campenhout is opnieuw opgenomen voor zijn drankverslaving. Het is niet de eerste keer dat de N-VA’er hiervoor in behandeling gaat. Van Campenhout stuurde zelf aan op een opname. Burgemeester Bart De Wever zal het college voorstellen de bevoegdheden tijdelijk over te nemen.

Het was Van Campenhout zelf die aanstuurde op een opname om zijn drankprobleem opnieuw aan te pakken. Dat vertelt een bron dicht bij de schepen. “2 à 3 weken geleden werd hij opgenomen in het ziekenhuis in Antwerpen. Daar besliste hij opnieuw in therapie te gaan.” 

Van Campenhout is opgenomen in Antwerpen. Hoe lang de schepen in therapie zal gaan, hangt af hoe snel hij beter wordt. “Het zal een werk van lange adem zijn en ik raad hem aan voldoende tijd te nemen om zijn probleem aan te pakken. Zoals je dat hebt met sterke karakters denken ze wel eens dat ze genezen zijn terwijl dat niet zo is. Ik hoop dat hij zichzelf voldoende tijd gunt. We weten allemaal dat het niet de eerste keer is dat hij hiermee worstelt.”

Persoonlijk drama

Maar hoe moet het nu verder binnen N-VA Antwerpen? Heeft Van Campenhout zijn laatste restje krediet opgebruikt of gunt de partij hem nog een kans? “Er zijn altijd grenzen maar iedereen hoopt dat Ludo herstelt. N-VA is een menselijke partij en er wordt heel menselijk gereageerd op dit nieuws. Dit is geen politiek drama maar wel een persoonlijk drama”, aldus een nabije bron van de schepen. “Bovendien heeft Ludo als schepen van Sport, Diamant en Markten en Foren geen grote bevoegdheden. De stad zal niet plots wankelen nu hij er even tussenuit is.”

Ook of er nu al gekeken wordt naar een opvolger is volgens die vriend te voorbarig. “De N-VA heeft heel wat bekwame mensen in haar rangen maar om nu al te gaan zoeken naar een opvolger is te voorbarig.” 

Antwerps N-VA-voorzitter Fons Duchateau reageert kort: “Schepen Van Campenhout is momenteel opgenomen. Vermits hij onder behandeling staat, vinden wij het bijzonder onkies om daar nu op te reageren. Wij zullen over de invulling van het schepenambt communiceren op het gepaste moment.”

Antwerps burgemeester Bart De Wever zal het voorstel doen aan het college dat hij de bevoegdheden van de schepen tijdelijk opneemt.
36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Raymond de Bock

  dit is niet normaal meer.Zou in feite uit de politiek verbannen moeten worden,of is het normaal om bestuurdrs te hebben die verslaafd zijn.Laat hem gaan werken zoals iedereen zonder verantwoodelijke fubctie.

 • Hedwig Goethals

  Een drankprobleem is geen misdaad.ook geen drugs of wat ook.als jullie moesten weten hoeveel er in de politiek drinken. Ludo beterschap en geef niet op.

 • Bart Hollevoet

  Wat zei De Wever ook weer over druggebruikers die de gevolgen van hun levenskeuzes moeten dragen? Als het gevolg is dat je drie keer op therapie mag gaan in een Afrikaans resort terwijl je zitje warm gehouden wordt, dan begrijp ik dat we de war on drugs niet winnen.

 • Rudi De Lobelle

  Ik werk ook aan 't stad en heb herhaaldelijk collega's hun ontslag zien krijgen voor hetzelfde probleem, zonder compassie... wat maakt den deze dan zo speciaal?..

 • Frank Van Tienen

  Het word tijd dat men zijn politieke job serieus neemt ! En wat voor een partij is dat ? Die zoiets toelaat ! Word het geld van de belastingbetaler nog niet genoeg verprutst ????