Scheldekaaien en Leien krijgen nieuwe bewakingscamera’s

 ANPR-camera (archiefbeeld).
rv ANPR-camera (archiefbeeld).
Het cameranetwerk van de Antwerpse politie breidt uit. Er komen nieuwe toezichtscamera’s op de heraangelegde Noorderleien en de Scheldekaaien. Ook wordt het netwerk van slimme ANPR-camera’s met nummerplaatherkenning versterkt in de binnenstad maar ook op het Kiel en in Deurne-Noord.

Er zijn momenteel al 426 toezichtscamera’s in Antwerpen en elk jaar komen er nieuwe bij om problemen als sluikstort, vandalisme, nachtlawaai, diefstallen en overlast tegen te gaan. De Dageraadplaats, Draaiboomsite, het Jos Verhelstplein en het winkelgebied Huidevettersstraat-Schuttershofstraat krijgen dit jaar nieuwe camera’s. Ook de heraangelegde Scheldekaaien en Leien krijgen nieuwe toestellen.

Het ANPR-netwerk van camera’s die automatisch nummerplaten herkennen, bestaat nu uit 108 vaste camera’s. Zo kan de lage-emissiezone gecontroleerd worden maar kunnen bijvoorbeeld ook geseinde wagens onderschept worden. Aan de nieuwe tunnels onder het Operaplein komen nieuwe slimme camera’s en ook op het Eilandje en het Schipperskwartier. Ook de dichtbevolkte wijken Antwerpen-Noord, Deurne-Noord en het Kiel krijgen meer camerabewaking tegen verkeersonveilig gedrag en drugsproblematiek.