Rouwregister tekenen kan in Antwerpen nu ook digitaal

Na het overlijden van Gaston Berghmans in 2016 legde de stad een rouwregister in het stadhuis.
Klaas De Scheirder Na het overlijden van Gaston Berghmans in 2016 legde de stad een rouwregister in het stadhuis.
Mensen die hun condoleances willen uitbrengen bij het overlijden van belangrijke personen of in het geval van rampen (de explosie op de Paardenmarkt of de aanslagen in Brussel bijvoorbeeld) kunnen dat binnenkort ook digitaal doen. Dat heeft het Antwerpse schepencollege beslist.

Op dit moment bestaat enkel de mogelijkheid om een fysiek rouwregister te tekenen. Maar om de dienstverlening te moderniseren én om meer mensen de mogelijkheid te bieden het rouwregister te kunnen ondertekenen, wil de dienst protocol van de stad Antwerpen het rouwregister uitbreiden met een onlineversie.

Er is bewust gekozen om het online rouwregister op te nemen in A-stad, het digitale platvorm van de stad Antwerpen. Mensen die een reactie willen plaatsen, moeten zich bijgevolg registreren. Het rouwregister zal gemonitord worden. Ongepaste reacties worden logischerwijs verwijderd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.