Ronde van Vlaanderen in Antwerpen: aangepaste dienstregeling bij De Lijn

Benoit De Freine
Door de start van de Ronde van Vlaanderen, komende zondag in Antwerpen, wijzigt de bediening van enkele Antwerpse bus- en tramlijnen. Dat laat De Lijn weten. Het gaat om de tramlijnen 4 en 7, en buslijnen 30 en 36. De start en fanzone van de Ronde zijn vlot bereikbaar met de tram vanop verschillende Park and Rides en vanuit het Centraal Station.

Tram 4: andere route van Groenplaats naar Hoboken

Door het fandorp op de Groenplaats volgt tram 4 van 4 tot en met 7 april een aangepast traject. Van de Groenplaats naar Hoboken gaat het via de Huidevetterstraat, de Lange Gasthuisstraat en de Amerikalei naar de Bolivarplaats en zo voort naar Hoboken. Richting Groenplaats geldt de normale reisweg.

Tram 7: ingekort tot Sint-Pietersvliet

Tram 7 wordt zaterdag en zondag ingekort tot Sint-Pietersvliet. De haltes ‘Brouwersvliet’ en ‘MAS’ worden een deel van de voormiddag niet bediend.

Bus 30: omleiding

Bus 30 volgt zaterdag en zondag een omleiding. De Scheldestraat en Waalsekaai zijn dan afgesloten. De omleiding gaat via de Kasteelstraat en Verschansingstraat.

Bus 36: niet naar de Rooseveltplaats vanop Linkeroever

Door het afsluiten van de Waaslandtunnel blijft buslijn 36 op Linkeroever. De haltes Rooseveltplaats, Sint-Jansplein, Tunnelplaats en Vermeylenlaan worden in het weekend een groot deel van de voormiddag niet bediend. Reizigers kunnen naar rechteroever met tramlijnen 3, 5, 9 en 15 vanuit halte Halewijn en station Van Eeden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.