Ringfietspad gaat in 2018 onder Stenenbrug

Een simulatiebeeld van het fietspad (in het rood).
Foto Tractebel Een simulatiebeeld van het fietspad (in het rood).
Het definitieve ontwerp voor het Ringfietspad onder de Stenenbrug is goedgekeurd. Fietsers zullen er in de toekomst onder de hindernissen en de kruispunten door kunnen fietsen. De nieuwe fietsverbinding ligt er tegen het najaar van 2018.

Schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA): "Naast de verkorting van het Ringfietspad via de nieuwe onderdoorsteek aan de Turnhoutsepoort, zorgen we ook aan de Stenenbrug voor een conflictvrije kruising voor de fietser. Deze verbetering van het Ringfietspad grijpen we aan om niet alleen de mobiliteit, maar ook de leefbaarheid van de buurt te verbeteren."

Geluidsberm

Samen met de aanleg van de doorgang onder de Stenenbrug wordt het eerste proefproject rond een van de leefbaarheidsmaatregelen voor de Ringzone, namelijk een speciale geluidsberm, mee gerealiseerd. Op het stuk van het Ringfietspad tussen de Stenenbrug en de Luitenant Lippenslaan komt tussen fietspad en Ring een groene geluidsberm met aangepaste beplanting.


Alexander D'Hooghe, intendant voor overkapping en leefbaarheidsmaatregelen in de Antwerpse Ringzone: "We zijn enthousiast over dit proefproject. De catalogus van maatregelen die we aan het uitwerken zijn, wijst uit dat vaak een slimme combinatie van maatregelen nodig is om de leefbaarheid op een plek te verbeteren. Deze ingreep geeft ons de kans om het effect van de natuurlijke geluidsberm te meten." (PJBA)