RESTO REVIEW. Fiskeskur: vlotte visgerechtjes op prachtlocatie (3,5/5)

Fiskeskur
Annelin Marien Fiskeskur
Elke week sturen we een journalist op pad om verschillende type restaurants te beoordelen op prijs en kwaliteit. Vandaag mogen wij de nieuwste telg van de familie Fiskebar uittesten: Fiskeskur is een nieuwe visbar op het Eilandje. Sinds een maand kan je in het oude douanegebouw terecht voor kleine visgerechten die klaargemaakt zijn op de grill. 

Fiskeskur is perfect voor een luie zomerse zondagavond, want de sfeer is heel easygoing. Je bestelt je gerechtjes (die iets groter zijn dan tapas) aan de bar, je haalt je cocktail bij het cocktailkraam, en je vleit je neer op een van de tafeltjes in de zon op deze prachtige locatie aan het Kattendijkdok. 

Wij hebben vanavond niet al te veel honger, en daarvoor is Fiskeskur de uitgelezen plek. Als je grote honger hebt, of uitgebreid op restaurant wil gaan, ben je beter af in Fiskebar. In Fiskeskur kies je tussen enkele koude en warme gerechten, die eerder bedoeld zijn als hapje bij een cocktail. Een vernieuwend concept wel, zo’n visbar, en (zei ik het al?), ook de locatie is adembenemend. 

We bestellen eerst een virgin mojito en zalmrilette (een soort koude zalmsla). De alcoholvrije mojito is zoet, en ook aan de dure kant (8,5 euro). De zalmrilette is wel heel fris, een perfect koud hapje voor deze warme zondag. De verse kruiden smaken goed door, en een paar gepekelde groenten maken het kleine voorgerecht af.

virgin mojito en zalmrilette
Annelin Marien virgin mojito en zalmrilette

Verder nemen we nog een bordje gegrilde champignons met kruidentoast en gegrilde gamba’s. Allebei simpele, kleine gerechten, maar de smaken zitten goed. De champignons zijn lekker gegrild, de gamba’s zijn goed groot. Een opmerking: voor goedkope hapjes moet je niet hier zijn. Voor een klein bordje betaal je 11 tot 18 euro. Maar alles is lekker, en heb je het geld ervoor over, zit je hier wel op een prachtig terras te genieten van vers gegrilde visgerechten. 

champignons en gamba's
Annelin Marien champignons en gamba's

Openingsuren:

Alle dagen open van 12 tot 23 uur.

Contactgegevens:

Kattendijkdok-Oostkaai 20b, 2000 Antwerpen

info@fiskeskur.be

Prijzen: (kunnen variëren naargelang aanbod)

Oesters: 3 - 4 euro per stuk

Koude gerechten: 7,5 euro

Warme gerechten: 11,5 - 18 euro

Scores:

Eten: 7,5/10

Comfort: 7,5/10

Bediening: 7/10

Sterren: 3,5/5

Lees meer over de restaurantrecensies in ons dossier.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.