Restauratie portiek Rubenshuis gaat laatste fase in

Op 27 april 2019 viert het Rubenshuis de restauratie van de eyecatchers van het huis met een Italiaans tuinfeest
Rubenshuis Op 27 april 2019 viert het Rubenshuis de restauratie van de eyecatchers van het huis met een Italiaans tuinfeest
De restauratie van de portiek en het tuinpaviljoen van het Rubenshuis zit in een eindfase. Op maandag 4 februari vatten de werkzaamheden aan om de glazen luifel op de portiek te monteren. Vroeg in de ochtend rijdt een metershoge kraan de Wapper op om de verschillende onderdelen van de constructie over de gevel te tillen.

Na anderhalf jaar zit de restauratie van de portiek en het tuinpaviljoen van het Rubenshuis in een eindfase. Op maandag 4 februari 2019 vatten de werken aan voor de glazen overkapping. ’s Ochtends vroeg rijdt een metershoge kraan de Wapper op om de verschillende onderdelen van de constructie één voor één over de twaalf meter hoge voorgevel van het museum te tillen. 

De luifel bestaat uit glasplaten met een totale dikte van zes centimeter. Het doel van de overkapping is bescherming tegen vervuiling, water en wind. De bronzen beelden Mercurius en Minerva worden op een later tijdstip op de overkapping geplaatst.

De portiek en het tuinpaviljoen zijn de enige twee originele overblijfselen van de woning van Rubens, die sinds de 18de eeuw ingrijpend verbouwd werd, en zijn zeldzame sporen van de meester als architect.

Door de werkzaamheden aan de luifel zijn de tuin en binnenkoer van het Rubenshuis niet toegankelijk tot en met 22 februari. Daarna wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking. De binnenkoer en de tuin zijn dan opnieuw geopend voor bezoekers. Als laatste worden de stellingen verwijderd. Op 27 april 2019 viert het Rubenshuis de restauratie van de eyecatchers van het huis met een Italiaans tuinfeest voor iedereen.  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.