Recensie Roest: trendy restaurant met kleine, verse kaart

Op een glazen vloer waardoor nog oude fundamenten zichtbaar zijn, loop je het hippe Roest binnen. Planten in de lucht, houten tafeltjes, en vooral: veel volk. Begrijpelijk: dit trendy restaurantje vlak naast het MAS is perfect gelegen, en heeft een kleine, maar verse en eigentijdse kaart.
ROEST
Annelin Marien ROEST

Het is zaterdagavond, en Roest zit helemaal vol. De ober die ons moet bedienen, lijkt daardoor een beetje nerveus, en neemt nogal gehaast onze bestellingen op. Die bestelling is burata met tomaten en garnaalkroketten als voorgerecht. Hier kunnen we niets op aanmerken: de beide bordjes zijn leuk gepresenteerd en lekker. De burata smelt in je mond, en er zit een smakelijke dressing bij. Ook de garnaalkroketten zijn vers en mals. Simpel en goed is altijd een geslaagde combinatie.

Garnaalkroketten
Annelin Marien Garnaalkroketten
Burata met gekleurde tomaten
Annelin Marien Burata met gekleurde tomaten

Als hoofdgerecht bestel ik zeebaars met rode curry, mijn vriend is vegetarisch en ziet niet meteen een optie op de kaart. Hij neemt dan maar de linguini met asperges, die normaal met scampi’s is, maar dan zonder scampi's. Dat doet jammer genoeg wel een beetje af aan het gerecht, maar de asperges erbij zijn in ieder geval lekker, en ook de romige saus is ook goed. Mijn gerecht is beter: de vis is heel mals, de currysaus net pikant genoeg en zeer smaakvol, en de garnituren (sesamzaadjes, ajuintjes en kruiden) maken het gerecht af.

Zeebaars met rode curry en rijst
Annelin Marien Zeebaars met rode curry en rijst
Linguini met asperges
Annelin Marien Linguini met asperges

Als nagerecht nemen we cheesecake en tarte tatin. Het dessert is dik in orde: mooi gepresenteerd met fruit en coulis, en verder is zeker niets aan te merken op de taarten zelf. Wij hebben lekker gegeten, en ik apprecieer vooral de kleine kaart met verse gerechten. Een extra vegetarisch alternatief als hoofdgerecht zou leuk zijn, maar verder is alles in orde in Roest.

Tarte tatin
Annelin Marien Tarte tatin
Cheesecake
Annelin Marien Cheesecake

Contactgegevens:

Sint-Aldegondiskaai 64, 2000 Antwerpen

contact@roest.be

+32 3 298 73 59

Openingsuren:

Di Wo Do Vr 12.00 – 14.15

Di Wo Do Vr 18.00 – 22.00

Za 12.00 – 22.00

Zo 09.30 – 21.00

Prijzen:

Voorgerechten: €7,5 - €16,5

Hoofdgerechten: €18,5 - €27

Nagerechten: €8,5 - €9,5

Scores:

Eten: 7,5/10

Bediening: 7/10

Comfort: 7,5/10

Sterren: 3,5/10
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.