Recensie RAS: genieten bij een fenomenaal zicht op de Schelde

Waar vroeger Grand Café Zuiderterras was, kan je sinds twee jaar tafelen met een fenomenaal zicht op de Schelde. RAS (Restaurant Aan de Stroom) bevindt zich niet alleen op een prachtige locatie, maar heeft ook een interieur om U tegen te zeggen. Het eten is navenant: mag het dus allemaal eens wat meer zijn, is RAS een aanrader.
RAS
Annelin Marien RAS

Het fantastische uitzicht en chique interieur in rekening genomen, vallen de prijzen bij RAS best nog mee. Hoofdgerechten rond de 30 euro vind je ook in restaurants die niet op zonsondergang boven de Schelde uitkijken. Mijn vriend en ik genieten dus eerst van dat uitzicht bij een lekker huisaperitief, waarna we ons voorgerecht bestellen. Ik neem gravlax (toast met gerookte zalm), mijn vriend neemt nems (vegetarische bladerdeeghapjes). Mijn voorgerecht is simpel gepresenteerd op een millefeuille van rogge: de smaken zijn goed en de ingrediënten vers. Dit voorgerechtje (18,5 euro) vind ik dan weer wel net iets te duur voor wat je krijgt. De nems van aan de overkant van de tafel zijn heerlijk, en ook de dipsaus erbij smaakt goed af. 

Gravlax
Annelin Marien Gravlax
Nems
Annelin Marien Nems

Als hoofdgerecht neem ik Texels lam, mijn vriend asperges op Vlaamse wijze. Hier heb ik dan weer de beste keuze gemaakt: het lamsvlees is heel mals, met smakelijke vleesjus en lekkere aardappeltjes met groentjes tussen. Mijn vriend krijgt aardappeltjes zonder enig garnituur, en daarom pikt hij er wel eens eentje uit mijn kommetje. Zijn asperges op Vlaamse wijze zijn simpel, maar oké. 

Asperges op Vlaamse wijze
Annelin Marien Asperges op Vlaamse wijze
Texels lam
Annelin Marien Texels lam

We bestellen nog een nagerecht: ik sabayon, mijn vriend gemarineerde rabarber met mascarpone-ijs. Dat laatste nagerecht is heel mooi gepresenteerd, en is ook heel lekker: de rabarber is een goede tegenhanger qua smaak van het zachte ijs. Ook mijn heel luchtige sabayon is een aanrader. En natuurlijk smaakt dat alles nog een beetje beter met dat zicht op de lichtjes van de Schelde.

Sabayon
Annelin Marien Sabayon
Rabarberdessert
Annelin Marien Rabarberdessert

Contactgegevens:

Ernest Van Dijckkaai 37, 2000 Antwerpen

+32 (0)3 234 12 75

RAS@zuiderterras.be

Openingsuren:

Lunch van 11 tot 15u

Diner van 17 tot 22u

Weekend doorlopend van 11u tot 22u

Prijzen:

Voorgerechten: 15,5 - 22,60 euro

Hoofdgerechten: 24 - 34 euro

Nagerechten: 10 - 11 euro

Scores:

Eten: 8/10

Bediening: 7,5/10

Comfort: 8,5/10

Sterren: 3,5/5
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.