Recensie: Mister Spaghetti in Antwerpen

Mister Spaghetti in Antwerpen
Samira El Oiamari Mister Spaghetti in Antwerpen
In het hartje van Antwerpen, vind je het restaurant Mister Spaghetti. Het restaurant is nog maar enkele maanden open in Antwerpen, maar toch weten de uitbaters en het personeel al heel goed wat de klanten willen.

Na een fijne wandeling op de kerstmarkt, besluiten we om een zijstraatje in te gaan. Op de Suikerrui slaan we de Kaasstraat in waar we Mister Spaghetti treffen.

Om 18u nemen we een plaatsje aan tafel. Het eerste dat me opvalt is het hippe maar toch niet overdreven interieur. De uitbaters hebben duidelijk gedacht aan kleine details die het restaurant meteen upgraden. Zo heeft elke houten tafel een brandmerk met het logo van Mister Spaghetti en vind je overal leuke spaghetti-anekdotes.

Mister Spaghetti
samira el oiamari Mister Spaghetti

In het restaurant heb je hoge tafels, lage tafels en zelfs zeteltjes. Ik had graag in een zetel gezeten, maar kreeg een plaatsje aan een lage tafel in een moderne maar harde stoel. Dat laatste nam jammer genoeg wel wat comfort weg.

Het zaalpersoneel is erg vriendelijk. Ze begroeten ons op een vriendschappelijke, maar toch beleefde manier. Hierdoor wordt de sfeer meteen huiselijker.

Eens we onze frisdranken hebben besteld, moesten we goed nadenken over wat we gaan eten. Het menu is uitgebreid en houdt rekening met allerlei zaken. Of je nu veganistisch leeft of glutenintolerant bent, Mister Spaghetti denkt aan alles. Het handige aan het menu is dat je bij de meeste gerechten ook een formaat kan kiezen. Ik kies uiteindelijk voor een kleine portie spaghetti bolognese met kippengehakt oftewel een Mister B.A. Chicken (11 euro). Dat is een licht pittige spaghetti met tomatensaus, groenten en uiteraard kippengehakt. 

Nadien vroeg de serveerder wat voor spaghetti ik had gewenst. Ik bladerde dwaas door het menu, want je kon inderdaad nog kiezen uit vijf soorten spaghetti: regular, capellini, spelt, volkoren of glutenvrij. Ik heb gekozen voor een regular, wat op het menu wordt beschreven als “voor de eeuwige twijfelaar”. In het menu vind je trouwens ook heel wat grappige opmerkingen.

Mister Spaghetti
samira el oiamari Mister Spaghetti

Zo’n 10 minuten later, kregen we ons eten al voorgeschoteld. Onze borden spaghetti werden vergezeld met een kommetje geraspte emmental en een blokje parmezaan met een mini rasp. Alweer een leuk detail van het restaurant. De spaghetti was al dente gekookt, lekker afgekruid en zeker niet te pikant. Omdat ik wel houd van pikant, besluit ik om één van de drie oliën die op tafel staan, toe te voegen: de spicy oil. Je zou denken dat spaghetti maar spaghetti is, maar dat was niet zo. Mister Spaghetti is duidelijk een specialist is in spaghetti (en sauzen) maken.

Na het eten werd de tafel snel weer afgeruimd en kozen we nog een dessertje. Aangezien het winter is, leek een warme chocomelk met stukjes Maltesers (4,5 euro) en een Chocolate Volcano (8 euro), een warm chocoladegebak met smeltende chocolade en ijs ons een topidee. En dat was het ook. Het dessert was echt verrukkelijk. Om één ding had ik wel spijt en dat is de extra vanille die ik vroeg bij mijn chocomelk. Dat was namelijk toch een beetje te zoet en raad ik niet meteen aan.

Mister Spaghetti
samira el oiamari Mister Spaghetti

Mister Spaghetti weet duidelijk wat klanten graag eten en daarom krijgen ze van mij de volgende (welverdiende) cijfers:

Eten - 9/10

Bediening - 9/10

Comfort – 8/10

Praktisch:

Mister Spaghetti Antwerpen

Kaasstraat 3-5

2000 Antwerpen

+32 3 435 84 64

hello-antwerpen@mister-spaghetti.be

Maandag: Gesloten

Dinsdag: Gesloten

Woensdag: 11u30 – 14u & 18u – 22u

Donderdag: 11u30 – 14u & 18u – 22u

Vrijdag: 11u30 – 14u & 18u – 22u

Zaterdag: 11u30 – 14u & 18u – 22u

Zondag: 11u30 – 14u & 18u – 22u

In Aalst, Roeselare, Sint-Truiden en Brugge vind je ook een Mister Spaghetti.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.