Recensie Fiskebar: no-nonsense visgerechten

Fiskebar is een vaste waarde in het Antwerpse restaurantleven: met zijn gezellige locatie aan het Marnixplein en lokale, verse visgerechten, is het restaurant zeker de moeite waard om er eens een tafel te reserveren. Nu de Oesterbar en de Fiskebar versmolten zijn tot één groter restaurant, is het misschien iets minder gezellig dan vroeger, maar de vis smaakt er nog altijd even goed.
Fiskebar
Annelin Marien Fiskebar

Ik wil even een speciale vermelding maken voor restaurants die met een forfaitformule voor water werken. Ook in Fiskebar betaal je eenmalig 2,5 euro, en krijg je de hele avond à volonté water. Dat vind ik persoonlijk een supergroot voordeel, want ik drink veel water, en je betaalt je er soms blauw aan. Dat terzijde, kunnen we verder naar de voorgerechten. Ik bestel Sint-Jacobsvruchten met basilicumcrème en asperges, mijn vriend vraagt calamares. Dat laatste is een grote verrassing wanneer de voorgerechten worden geserveerd: geen gefrituurde ringen, maar echte, kleine inktvisjes! Ondanks dat ze er iets minder toegankelijk uitzien, smaken de inktvisjes heel goed. Ook de Sint-Jacobsvruchten zijn perfect, met een lekkere basilicumcrème.

Sint Jacobsvruchten
Annelin Marien Sint Jacobsvruchten
Calamares
Annelin Marien Calamares

Als hoofdgerecht neem ik dorade, mijn vriend neemt noordzeetong. Hiervoor kom je naar Fiskebar: de no nonsense visgerechten. Het hele gerecht draait om de vis, het pronkstuk, en die is altijd lekker vers en goed bereid. Bij de dorade komt een zeer smakelijke bruine saus, en de vis zelf is goed gekruid. De rijst en groenten die je erbij krijgt, zou je zowaar vergeten. Ook bij de tong vallen de bijgerechten in het niets naast de vis. 

Dorade
Annelin Marien Dorade
Noordzeetong
Annelin Marien Noordzeetong

Tijd voor dessert: ik neem chocoladetaart, mijn vriend ‘le colonel’ (limoensorbet met een scheutje vodka). De chocoladetaart is smeuïg, het ijs en dulce de leche maken het nog nét iets meer dan gewoon chocoladetaart. Le colonel vind ik persoonlijk iets minder lekker. Maar naar Fiskebar kom je niet voor het dessert, want alles draait hier rond lekkere vis.

Chocoladetaart
Annelin Marien Chocoladetaart
Le colonel
Annelin Marien Le colonel

Contactgegevens:

Marnixplaats 112000 Antwerpen

tel: 03 257 13 57

Openingsuren:

Alle dagen doorlopend open vanaf 12 uur

Prijzen:

Voorgerecht: 13 - 24,5 euro

Hoofdgerecht: 19,5 - 36 euro

Dessert: 8,5 euro

Scores:

Eten: 8/10

Bediening: 7,5/10

Comfort: 7,5/10

Sterren: 4/5
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.