RECENSIE. De Negen Vaten: degelijke Spaanse klassiekers

België even beu? Stap dan eens binnen in De Negen Vaten: een meer Spaanse setting en feeling vind je nergens, zeker wanneer je op het gezellige binnenkoertje zit. En je krijgt er dan ook nog eens eenvoudige maar lekkere tapas voorgeschoteld.
De Negen Vaten.
Annelin Marien De Negen Vaten.

Toevallig was het die zondag fantastisch weer in Antwerpen, dus dat maakte dat we ons zeker ergens aan de Costa del Sol waanden. Bij wat vakantie-ideetjes (misschien toch nog eens een citytripje naar Granada?) bestellen we onze tapas. Eerst komen de koude hapjes: pan con tomate (geroosterd stokbrood met tomaat en look) en manchego (Spaanse kaas). Typische Spaanse tapas, waar je nooit iets mis mee kan doen. We genieten bij een frisse cocktail van de eerste hapjes.

Manchego en pan con tomate.
Annelin Marien Manchego en pan con tomate.

Na het voorgerecht, komt een heel leger warme tapas onze tafel bezetten. We hebben vijf bordjes besteld: calamares, gevulde champignon met kaas, tortilla, cheddar croquetas en, natuurlijk, patatas bravas. Allen degelijke, Spaanse tapas: klassiekers, zo u wil. Er zijn geen risico's genomen, maar daarvoor komen we ook niet per se naar een Spaans restaurant. 

De calamares zijn mals (wat niet altijd het geval is bij calamares), de patatas bravas zijn iets minder mals: een beetje aan de droge kant, jammer! Maar de gevulde champignon is uitstekend, en ook de croquetas en de tortilla zijn zeker in orde. Misschien één opmerking: er is overal looksaus bij: een beetje variatie in de saus had het geheel nog iets beter gemaakt. 

Warme tapas.
Annelin Marien Warme tapas.

Als dessert nemen we een crema catalana en het ‘Spaanse ijs’ (limoensorbet met mango en Cuarenta y Tres). Het dessert vinden we een beetje slordig: er is wel geprobeerd om een mooi bord te maken van het ijs, maar de aardbeien hebben rotte plekjes en er kleeft nog een stickertje op de mango. Verder is het ijs wel heel lekker in combinatie met de Cuarenta y Tres-likeur. De crema catalana is eenvoudig, gewoon een no-nonsense kommetje, dat ook wel oké is. Het dessert is geen hoogvlieger, maar eigenlijk hadden we met de tapas al wel genoeg gegeten, dus daar gaan we het volgende keer ook maar bij houden. 

Crema catalana en Spaans ijs.
Annelin Marien Crema catalana en Spaans ijs.

Contactgegevens:

Zand 12000 Antwerpen

+32 (0) 3 293 91 91

info@denegenvaten.be

Openingsuren:

Maandag tot vrijdag van 17 uur tot 23 uur (vrijdag tot 00 uur), zaterdag van 13 uur tot 00 uur en zondag van 13 uur tot 23 uur.

Prijzen:

Koude tapas: 2,90 tot 15 euro

Warme tapas: 6 tot 12,80 euro

Gerechten: 16,40 tot 25,30 euro

Desserts: 6,80 tot 8,50 euro

Scores:

Eten: 7/10

Bediening: 7/10

Comfort: 6,5/10

Sterren: 3/5
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.