Recensie Civiltà del Bere: de perfecte pizza

Een anonieme tip leidde me vorige week naar Civiltà del bere in De Burburestraat. De kleine zaak met zicht op het Museum van Schone Kunsten is hét perfecte excuus om een jarige vriend, die ik al lang niet meer had gezien, te trakteren op een heerlijke pizza in een gezellig restaurant. 
Civiltà del bere
Annelin Marien Civiltà del bere

Het interieur van Civiltà del bere is zwart, strak, stijlvol, maar niet té chic. We voelen ons hier welkom, en nemen plaats aan de lage bar. Zowel de barvrouw als de obers bedienen ons met een Italiaans accent, wat alles nog authentieker doet aanvoelen. Als voorgerecht neem ik avocado met noordzeekrab, mijn tafelgenoot bestelt carpaccio. Die komt met stukjes artisjok, witloof, noten en rucola, wat het gerecht iets interessanter maakt dan een traditionele carpaccio. De smaken zijn mooi gebalanceerd en passen perfect bij het verse vlees. Mijn voorgerecht is dan weer een beetje flauw: de avocado had iets meer mogen afsmaken, en ook de krab had iets talrijker aanwezig mogen zijn.

Carpaccio
Annelin Marien Carpaccio
Avocado met noordzeekrab
Annelin Marien Avocado met noordzeekrab

Dan gaan we over naar het belangrijkste deel van de avond: pizza! De keuze is uitgebreid, van traditioneel tot meer bijzondere pizza’s. Ik neem een pizza met tonijn, rode ui en spinazie, mijn vriend neemt een pizza met geitenkaas, courgette, rozemarijn en honing. De pizza’s zijn flinterdun en zeker groot genoeg. Op mijn pizza liggen verse blaadjes spinazie, en genoeg garnituur om het een zeer smakelijke pizza te maken. Op de pizza met geitenkaas proef je de rozemarijn en de honing goed door, en dat maakt het smakenpalet best speciaal voor op een pizza, maar superlekker. Ik heb mijn vriend al beloofd dat ik hem bij zijn volgende verjaardag opnieuw hier naartoe neem!

Pizza Capra
Annelin Marien Pizza Capra
Pizza Tonno cipolla e spinaci
Annelin Marien Pizza Tonno cipolla e spinaci

Contactgegevens:

De Burburestraat 432000 Antwerpen

+32 3 257 56 60

Openingsuren:

Ma - Zo 12 - 23u

Dinsdag gesloten

Prijzen:

Voorgerechten: €16,5 - €23,5

Pizza’s: €14 - €19,5

Hoofdgerechten: €15,5 - €24,5

Desserts: €6,5 - €7,5

Scores:

Eten: 8/10

Bediening: 7/10

Comfort: 7/10

Sterren: 3,5/5
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.