Recensie Camino: kwalitatief Aziatisch eten op een hippe locatie

Voor een doorsnee dinsdagavond is het gezellig druk in Camino. Op het Muntplein bevindt zich deze hippe plek, met een opvallend Spaansgetinte naam voor een restaurant met Aziatische gerechten. De meeste mensen doen hier aan foodsharing, en we snappen waarom: door de soms onbegrijpelijke namen op de kaart weet je niet wat je bestelt, maar het is wel allemaal even uitstekend.
Camino
Annelin Marien Camino

We bestellen meteen een glas wijn van het suggestiebord en, pluspunt: er worden hier enkel biologische wijnen geserveerd. De serveerster komt een beetje uitleg geven over de menukaart, wat nodig is, want termen als kimschi, ponzu of kewpie staan jammer genoeg niet in mijn woordenboek. We beslissen om drie voorgerechten en één hoofdgerecht te delen: gegrilde aubergine met sesam en ponzu, rice yaki (een soort scampiburger), rauwe zeebaars en een Korean style rice bowl met varkensvlees. 

Ondanks het een beetje gokken is wat we op onze tafel gaan krijgen, is alles even verrassend, positief weliswaar. Te beginnen bij de aubergine: die is lekker gekruid, maar vooral de saus is fantastisch. Net als bij de andere gerechten trouwens: in sauzen blinkt Camino zeker en vast uit. Verder is de zeebaars flinterdun en heel vers, de smaak van de vis is perfect in balans met de dressing en de groentjes. Ook de rice saki is heerlijk: het lijkt wel wat op een hamburger gemaakt van scampi’s, en alweer past het volledige bordje qua smaken perfect bij elkaar. Als je ervan houdt om nieuwe smaken te ontdekken, ben je hier zeker aan het juiste adres. 

Voorgerechten
Annelin Marien Voorgerechten

We delen ook nog een hoofdgerecht, de Korean style rice bowl met varkensvlees. Ook dik in orde, en qua portie zeker genoeg als je enkel tijd hebt voor een hoofdgerecht. Opnieuw zijn er veel Oosterse smaken gecombineerd tot een smakelijke bowl. Dit gerecht is ook te verkrijgen in vegetarische variant, met tofu, maar vleesliefhebbers zullen het varkensvlees zeker weten te smaken. 

Korean style rice bowl
Annelin Marien Korean style rice bowl

Als dessert hebben we niet veel keuze, er staat maar één nagerecht op de kaart: banana cream pie. Niet iets wat me meteen zou aanspreken, maar opnieuw verrast het mij positief. Het koekje onderaan is heel lekker en krokant, en de bananencrème is smeuïg, en niet té banaan (want daar houd ik niet zo van). Voor dit alles betalen we iets meer dan 90 euro, wat niet heel erg goedkoop is, maar je krijgt absoluut waar voor je geld. Camino is zeker de moeite waard om eens binnen te springen als je zin hebt in kwalitatief Aziatisch eten!

Banana cream pie
Annelin Marien Banana cream pie

Contactgegevens:

Muntstraat 4, Muntplein, 2000 Antwerpen

Openingsuren:

Dinsdag - donderdag: 12h - 15h en 17h30 - 21h

Vrijdag - zaterdag: 12h - 15h en 18h - 22h

Zondag en maandag gesloten

Prijzen:

Voorgerechten: € 8,5 - € 11,5

Hoofdgerechten: € 16,5 - € 22,5

Nagerecht: € 6,5

Scores:

Eten: 8/10

Bediening: 7,5/10

Comfort: 7,5/10

Sterren: 3,5/10
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.