PVDA zal Regenboogpin-prikactie houden tijdens Antwerp Pride Parade

De PVDA protesteert tegen de beslissing dat loketmedewerkers de regenboogpin niet meer mogen dragen in Antwerpen.
David Acke De PVDA protesteert tegen de beslissing dat loketmedewerkers de regenboogpin niet meer mogen dragen in Antwerpen.
De Antwerpse PVDA zal tijdens de Antwerp Pride Parade protesteren tegen de beslissing van het stadsbestuur dat ambtenaren geen regenboogpin meer mogen dragen achter het loket.

Deze zaterdag vult de Antwerp Pride Parade de straten weer met een bonte mix van kleuren en mensen. Leden van de PVDA zullen tijdens de Parade aan deelnemers en toeschouwers vragen om een regenboogpin op te prikken en een foto te nemen met op de achtergrond een stadsloket. De partij wil met de actie protesteren tegen de beslissing van het stadsbestuur dat loketmedewerkers geen regenboogpin mogen dragen. 

“Terwijl de hele stad bruist van de diversiteit, zou een speldje op de revers van onze ambtenaren nu opeens de neutraliteit van de dienstverlening in het gedrang brengen? Begrijpen wie kan”, stelt Ben Van Duppen. “Op deze manier willen we de verkrampte houding waarmee dit stadsbestuur met diversiteit omgaat aan de kaak stellen en willen we de stadsmedewerkers ondersteunen die graag een pin willen dragen.”

De Antwerp Pride staat in het teken van 50 jaar Stonewall Riots. Stonewall is de bakermat van de moderne LGBT+ beweging, toen er na een zoveelste politierazzia besloten werd om terug te vechten. Het werd een keerpunt voor de holebigemeenschap.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Willy Slachmuylders

    Onnozele kinderen toch die van PVDA ! Toch iets gevonden om mee te kunnen doen ! Zijn dat hun laatste stuiptrekkingen ???