PVDA strikt met Erik Dirkx vakbondstopper voor verkiezingen

BBTK-secretaris Erik Dirkx komt op voor PVDA.
Laenen BBTK-secretaris Erik Dirkx komt op voor PVDA.
PVDA heeft een Antwerpse vakbondstopper gestrikt voor de verkiezingen op 26 mei. Erik Dirkx, momenteel secretaris bij ABVV-BBTK voor de grote winkelketens, staat op de 18de plaats van de lijst voor het Vlaams Parlement. “Ik doe mee omdat de strijd die we op het terrein voeren, een sterkere stem moet krijgen in het parlement”, zegt Dirkx.

Erik Dirkx startte zijn loopbaan 33 jaar geleden bij een groot chemiebedrijf in de haven. “Ik kende de vakbond niet eens. Maar er was weinig respect voor de werknemers die hun gezondheid op het spel zetten. Zo ben ik snel bij de socialistische vakbond beland.”

Dirkx vertegenwoordigt het personeel bij de grote winkelketens. “Voor hen liggen bijna uitsluitend deeltijdse contracten en zeer lage lonen klaar. Op zondag openen winkels zonder één procent extra voor de werknemers. Uurroosters worden vaak heel laat aangekondigd, zodat een tweede job erbij nemen niet mogelijk is.”  
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.