Exclusief voor abonnees

PVDA na onthullingen over ZNA-ziekenhuizen: “Dringend extra personeel nodig”

ZNA Stuivenberg Ziekenhuis
Laenen ZNA Stuivenberg Ziekenhuis

PVDA wil extra personeel in de Antwerpse ZNA-ziekenhuizen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Zo reageert de partij op de meer dan 100 getuigenissen die Het Laatste Nieuws verzamelde, waaruit blijkt dat de zorg voor ouderen er vaak leidt tot een nachtmerrie met schrijnende toestanden.

“De verhalen van de familie en de patiënten zijn erg verontrustend”, zegt huisarts Lise Vandecasteele (PVDA). “Ook het personeel trekt al jaren aan de alarmbel. België scoort slecht op vlak van personeelsbezetting in ziekenhuizen. Om de nodige kwaliteit te kunnen garanderen moet er extra personeel aangeworven worden. We zetten dit op de agenda van de eerstvolgende Antwerpse gemeenteraad van 29 april.”

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edmond Dillien

  Weer een politieke partij die deze miserie gebruikt als verkiezingsstunt, wat hier moet gebeuren is diegene die de opgenoemde feiten gedaan hebben, schorsen, vervangen en vervolgen, met meer personeel alleen blijven die beulen de oma's en opa's van veel Antwerpenaren terroriseren en de "politiek correcten" die dit mogelijk gemaakt hebben mogen voor mijn part van alle lijsten geschrapt worden. Pure schande wat er allemaal gebeurt met onze senioren in de home's in Vlaanderen.

 • Serge Aernoudt

  De sociale kassen raken op en dat zijn de gevolgen ervan. Nochtans is er voor migratie nog altijd ergens geld te vinden. Denk ook dat de verzorgers niet volledig vrijuit gaan als je ziet hoe de menslievendheid erop achteruit gaat. Zorgen dat je eerder weg bent vooraleer je naar een dergelijke instelling moet.

 • Heidi Brouwers

  Kan men daar geen vrijwilligers inzetten die hulp kunnen bieden door de zieken te helpen met de maaltijden en andere noden waar het personeel geen tijd voor heeft? Er zijn toch mensen genoeg die wel een hart voor ouderen hebben om een beetje hulp te bieden.

 • Chris Devlaeminck

  Wie van onze jongeren wil zich nog engageren om ouderen te verzorgen? Veel te weinig. Wat nu aan het licht komt is nog maar het begin. Het zal nog erger worden in de toekomst. Wat velen niet willen inzien is dat we allemaal oud worden. Meestal toch.

 • Patrick Rasschaert

  De Block tovert 86 miljoen € uit haar hoed voor vreemdelingen maar voor de welzijnszorg van onze mensen is er geen geld. Ze moest zich diep schamen en een arts onwaardig. Ze zou moeten geschorst worden als arts wegens voortdurend overtreden van haar eed als arts en het negeren van het welzijn van de mensen