PVDA hekelt communicatie Woonhaven na CO-dreiging in woontorens: “Bewoners voelen zich in de steek gelaten”

Eén van de twee blokken op de Henri Spaaklaan waar verhoogde CO-waarden werden gemeten.
Marc De Roeck Eén van de twee blokken op de Henri Spaaklaan waar verhoogde CO-waarden werden gemeten.
Deze week werden twee bewoners geëvacueerd wegens CO-vergiftiging en gisteren werden in de Woontoren aan de Paul Henrispaaklaan 3 in Hoboken vijf verdiepingen afgesloten van warm water en gas. PVDA-gemeenteraadslid Mie Branders hekelt de minimale dienstverlening en stelt samen met de bewoners veel vragen bij de voorafgaande ingrepen in de verwarmingsinstallaties.

Mie Branders, PVDA-gemeenteraadslid, sprak vandaag met een tiental bewoners. “Het overheersende gevoel bij de bewoners is dat ze in de steek gelaten worden”, zegt Branders. “De woontorens in de wijk Vinkenvelde wachten op renovatie en het lijkt wel of het allemaal de moeite niet meer is om nog inspanningen te doen.” 

Vooral de communicatie naar de bewoners toe is volgens Branders een groot probleem. “Eén A-viertje op de voordeur van het gelijkvloers. En dat is het. Hoe moeilijk kan het zijn om iemand langs sturen, om te polsen welke noden er zijn voor mensen met een ziekte, beperking, extra noden? Het is een steeds weerkerende kritiek, die we al herhaaldelijk op de gemeenteraad brachten naar aanleiding van de geblokkeerde liften.”

Maar er is ook goed nieuws. Donderdagmiddag werden elektrische kookplaten geleverd zodat de bewoners toch kunnen koken. Er werd een nieuwe info-brief uitgedeeld, waarin beloofd werd om douchecabines te plaatsen op de publieke ruimte. Dat zou één tot twee weken kunnen duren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.