PVDA: "Baden is luxe voor veel Antwerpenaren"

Met een lege badkuip trok een delegatie van de PVDA naar het de algemene vergadering van de top van Waterlink, het drinkwaterbedrijf in Antwerpen. "Voor veel Antwerpenaren is baden een luxe geworden."

"In tegenstelling tot andere drinkwaterleveranciers zoals de Watergroep, zal Waterlink in Antwerpen haar prijzen in 2017 niet verhogen. We willen de leden van de algemene vergadering hiervoor bedanken maar hen er tegelijk op wijzen dat water dringend terug betaalbaar gemaakt moet worden. Sinds 2000 is de waterfactuur van een gemiddeld gezin verviervoudigd, van 100 euro naar 400 euro per jaar. De laatste jaren is de waterprijs de hoogte in geschoten. Voor veel Antwerpenaren is baden een luxe geworden. Ondertussen lezen we in de jaarrekening van Water-link dat het bedrijf vorig jaar 13 miljoen euro netto winst maakte. Op water, één van onze basisbehoeften en een mensenrecht", zegt OCMW-raadslid Lise Vandecasteele.

"Daarnaast vragen we dat het aantal afsluitingen voortaan naar beneden wordt gehaald. Vorig jaar werden 1.500 wateraansluitingen afgesloten in Antwerpen, bijna de helft van alle Vlaamse afsluitingen. Terwijl de wet zegt dat dit eigenlijk pas in allerlaatste instantie kan, bij onwelwillende wanbetalers waarvoor alle andere mogelijkheden zoals afbetalingsplannen uitgeput zijn." André Gantman, voorzitter van Waterlink, luisterde naar de argumenten en beloofde alvast de afsluitingen te bespreken met het bestuur van het waterbedrijf. (DILA)

PVDA voerde actie met een badkuip.
Laenen PVDA voerde actie met een badkuip.