Prostituee en echtgenoot beroven na ex van Lesley-Ann Poppe opnieuw drie klanten: 30 maanden cel

Mimouna R. en Hasan B.
RV Mimouna R. en Hasan B.
Prostituee Mimouna R. (32) en haar man Hasan B. (39) zijn in Antwerpen veroordeeld tot 30 maanden cel. Het koppel hardleerse oplichters werd eerder al gestraft, onder meer omdat ze de ex van Lesley-Ann Poppe hadden geviseerd. Nu pleegden ze drie gelijkaardige feiten.

Het duo liep in 2017 al eens celstraffen tot drie jaar cel op. Mimouna R., die als prostituee werkt, en haar partner Hasan B. hadden toen op systematische wijze klanten opgelicht door hun identiteits-en bankgegevens te fotograferen. Daar gingen ze dan spullen mee kopen.

Een van de slachtoffers was B.R., de ex-man van Lesley-Ann Poppe. Volgens R. was hij voor 10.000 euro afgeperst nadat hij gezegd had wie zijn vrouw was. Als hij het geld niet binnen het uur naar een woning in Wommelgem bracht, dan zou Mimouna R. de 8.000 euro aannemen die een weekblad haar geboden had om te zeggen dat hij bij haar was geweest. 

Porsche Cayenne

In het najaar van 2018 maakten Mimouna R. en Hasan B. drie nieuwe slachtoffers. Ze gingen op ongeveer dezelfde manier te werk. Terwijl R. de klanten afwerkte, stal haar man hun spullen. Hasan B. ontvreemdde bijvoorbeeld een kredietkaart, kocht er een keyboard van 1.800 euro mee en bood het online te koop aan. Een andere klant werd voor 440 euro opgelicht. En van nog een andere klant verdwenen de sleutels van een Porsche Cayenne.

De rechtbank is de fratsen van het koppel oplichters grondig beu en legt het duo 30 maanden cel en 2.000 euro boete op. “De feiten zijn zeer ernstig en getuigen van een gebrek aan normbesef. De beklaagden werken samen om op systematische wijze klanten te bestelen. Bovendien trokken ze geen lering uit vorige veroordelingen.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Chris Devlaeminck

    Eerder al 3 jaar cel. Dat is 36 maanden. Ze recidiveren en krijgen minder straf, 30 maanden, i.p.v. meer. Tot daar onze tamme rechtspraak. De straf mocht gerust het dubbele van de eerste keer geweest zijn. 72 maanden.