Programma Barokjaar 2018 zit stampensvol

Ook de kunstensector zet zijn schouders onder het culturele stadsfestival 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert'. Naast een kernprogramma van tentoonstellingen brengt het festival een gevarieerd programma van muziek, theater, streetart en wandelingen.

Naast de verschillende tentoonstellingen in de Antwerpse musea hebben meer dan dertig projecten en een honderdtal voorstellingen zich bereid getoond mee te werken aan het feestjaar.


Jan Fabre zal midden volgend jaar de kapel van het muziekcentrum AMUZ een permanente ingreep doen. De nieuwe kunstwerken komen in de plaats van de nagemaakte altaarstukken van Rubens, Van Dyck en Jordaens. Op theatervlak passeren namen als tg STAN, FC Bergman en zal 'Parade 2' worden voorgesteld van Thomas Verstraeten. Hij maakte een video-installatie van de optocht van Antwerpenaars die eerder dit jaar plaatsvond. De beste manier om het festival te bezoeken is met de Baroque Festival Card. De kaart is 48 uur geldig en geeft gratis toegang tot alle expo's. De kaart kost 25 euro en is vanaf midden december te koop. (ADA)