Proces Pokémon-moord: Van Den Broeck toont op pop hoe hij slachtoffer heeft gewurgd

De 27-jarige Jonny Van Den Broeck wordt beschuldigd van de moord op de 20-jarige Shashia Moreau.
Photo News De 27-jarige Jonny Van Den Broeck wordt beschuldigd van de moord op de 20-jarige Shashia Moreau.
De 27-jarige Jonny Van Den Broeck wordt beschuldigd van de moord op de 20-jarige Shashia Moreau.
PhotoNews De 27-jarige Jonny Van Den Broeck wordt beschuldigd van de moord op de 20-jarige Shashia Moreau.
Het proces over de Pokémon-moord gaat vandaag verder. De 27-jarige Jonny Van Den Broeck wordt beschuldigd van de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg. Het meisje was twee jaar geleden verdwenen, nadat ze met hem had afgesproken om Pokémonfiguurtjes te ruilen. Ze werd twee dagen later dood teruggevonden in de binnentuin van zijn appartementsgebouw in Antwerpen. Volg hieronder live het proces over de Pokémon-moord.

Antwerpen is vermoedelijk aan nog erger ontsnapt. Op het moment dat hij net de put met het lijk van Shashia Moreau er in had dicht gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den Broeck al weer aan het chatten met een meisje dat “naar zijn Pokémon moest komen zien”. Ook voor dodelijke “wurgseks”? “Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei beschuldigde gisteren ontwijkend. 

Vandaag getuigen onder meer de moeder, de vader, de stiefvader en de broer van het slachtoffer. Er zal ook een pop naar het proces worden gebracht, waarop Van Den Broeck moet tonen hoe hij Shashia gewurgd heeft.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Janssens

  Hopelijk komt dat krapuul nooit meer los.

 • David Lievens

  Theo Dereu, idd, ze tonen nul berouw. Voor de rechtbank wel om vrij te komen. Zo’n type doet dat gewoon opnieuw, dat weet je nu al. Maar straks krijgt hij 10j met een deel uitstel en voorhechtenis telt dibbel dus binnen 2j loopt die weer rond. En dan staan we stom dat er vrouwen verkracht en vermoord worden op straat.

 • Theo Dereu

  Onze straffen zijn al lang niet meer toereikend voor dit soort misdadigers. Die zou nooit meer mogen vrijkomen, net als Dutroux en zijn kompanen trouwens. Ze zijn een blijvend gevaar voor de samenleving.

 • wim CLAES

  de wetgeving moet worden aangepast, dergelijke sujets mogen nooit vrijkomen, ze leven in hun eigen wereld. ik ben net aan een boek over Dutroux begonnen, schokkerend,dergelijke personen leven in een eigen wereldje zonder rekening te houden met derden. totaal geen rekening tot het meest extreme toe.een maatschappij moet zich daar tegen beschermen.desnoods door collocatie.

 • Jan Sierens

  Danny, die zou inderdaad nooit meer vrij mogen komen. Maar de Belgische wet laat dat niet toe. Zelfs Dutroux komt waarschijnlijk vrij. Er is heel wat mis met de Belgische wetten en uitvoering op dat vlak. Dat is ook de reden dat niemand wil dat IS strijders hier berecht worden. Ze lopen binnen de kortste keren weer vrij rond.