Primeur voor Antwerpen: WK Snorren en Baarden voor het eerst naar België

De Antwerpse Snorrenclub.
belga De Antwerpse Snorrenclub.
De Antwerpse Snorrenclub organiseert van vrijdag tot en met zondag de veertiende editie van de World Beard and Moustache Championships. De club kiest elk jaar een Belgische Snor van het Jaar, maar het is de eerste keer dat ze het wereldkampioenschap organiseert.

Sinds 2005 neemt de Antwerpse Snorrenclub deel aan het WK. Het laatste kampioenschap vond in 2017 plaats in de Amerikaanse stad Austin. Dit weekend komt de wedstrijd voor het eerst naar België.

In het Flanders Meeting and Convention Center op het Astridplein strijden de deelnemers in totaal 18 categorieën binnen drie disciplines: baarden, gedeeltelijke baarden en snorren. Ook de vrouwen kunnen prijzen winnen in de categorieën realistische snor, realistische baard, creatieve snor of creatieve baard. Op zondag vindt er ook nog snorren- en baardenparade plaats.

Aapje met witte snor

De mascotte voor het WK is de besnorde keizertamarin, een klein aapje met een grote witte snor. Bezoekers van de wedstrijd kunnen met hun ticket op zaterdag ook gratis naar de Antwerpse Zoo. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.