Portiers Noxx veroordeeld voor klappen aan amokmaker

Zes portiers en een parkeerwachter van de vroegere dancing Noxx in Antwerpen zijn veroordeeld voor buitensporig geweld tegenover een aantal bezoekers. Ze kregen celstraffen tot negen maanden met uitstel.

Een groepje vrienden had in de nacht van 14 op 15 november 2015 de bloemetjes buitengezet in dancing Noxx. De alcohol vloeide rijkelijk. Toen één van hen amok begon te maken, werd hij aan de deur gezet. Hij probeerde terug naar binnen te gaan, maar kreeg een 'njet' van de portiers aan de deur.


Eén van de vrienden besloot tegen de gevel van de discotheek te plassen. Toen een parkeerwachter hem terechtwees, kreeg hij een klap in zijn gezicht. De portiers kwamen tussen. Er ontstond een gevecht, dat deels door de bewakingscamera's werd vastgelegd. De amokmaker kreeg rake klappen en verloor het bewustzijn. Hij was vier dagen arbeidsongeschikt. Ook twee van zijn vrienden raakten gewond. Eén van hen was de knokpartij beginnen filmen met zijn gsm, maar het toestel werd uit zijn handen geslagen en werd nooit teruggevonden.


Zes van de zeven beklaagden betwistten dat ze klappen hadden uitgedeeld. Ze verwezen naar een getuige die verklaard had dat een groepje Turken of Albanezen zich ook in het tumult had gegooid en slagen had uitgedeeld aan de vrienden. Slechts één van de portiers gaf toe dat hij iemand een trap had gegeven. (PLA)