Populierenrij verdwijnt voor aanleg fietsostrade, stad compenseert met nieuw parkje

RV
De aanleg van de fietsostrade F14 vanuit Essen is momenteel bezig. Daarvoor moet op de Luchtbal een populierenrij verdwijnen. De stad compenseert door een stuk grond over te kopen van Woonhaven en daar 54 zuileiken op aan te planten.

De fietsostrade F14 vanuit Essen wordt doorgetrokken langs de wijk Luchtbal. Zo kunnen fietsers in de toekomst doorfietsen tot aan het Albertkanaal en de nieuwe fietsbrug daar. Voor de aanleg van het stuk fietsostrade tussen de Argentiniëlaan en de Groenendaallaan moet daarbij een populierenrij verdwijnen. Op vraag van buurtbewoners en het district Antwerpen heeft de stad Antwerpen daar nu het Agoraparkje aangekocht om nieuwe bomen aan te planten. De populieren worden rond eind 2019 gerooid. De aanplant van de 54 zuileiken staat gepland in 2020.

Het doortrekken van de fietsostrade tot aan de Vaartkaai gebeurt in drie delen. Op het eerste deel, de verbinding tussen de Oude Landen en tot in de Argentiniëlaan, zijn vandaag al enkele tijdelijke ingrepen uitgevoerd om fietsers te laten doorfietsen tot in de wijk Luchtbal. De definitieve aanleg van dit stuk is voorzien in de verdere ontwikkeling van de Havana-site. Het tweede deel van de fietsostrade loopt van aan de Argentiniëlaan tot juist over de Groenendaallaan. Hier zullen de fietsers via een dubbelrichtingsfietspad van de Argentiniëlaan naar de Manchesterlaan kunnen rijden. Dit segment wordt momenteel uitgevoerd en zal in april klaar zijn. Als laatste wordt eind 2019 de fietsostrade doorgetrokken in de groenberm langs de spoorweg tot aan het treinstation Luchtbal. Van daar zal ze via de Colombiastraat doorlopen tot aan de Groenendaallaan. Aan de Groenendaallaan wordt de fiets- en voetgangersoversteek heraangelegd met een middenberm en nieuwe verkeerslichten. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hilde Eykens

    Met de fiets binnenwegen nemen is te normaal.